Linkovi

Erdogan: Turska pomaže dijalog


Premijer Turske i predsednik tehničke vlade Kosova tokom susreta u Prištini

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan i premijer tehničke vlade Kosova Hašim Tači složili su se u oceni da su dobrosusedski odnosi u regionu vema važni, zbog čega je Erdogan najavio pomoć turske vlade u razgovorima Beograda i Prištine.

Svoju dvodnevnu posetu Kosovu, premijer Turske Redžep Tajip Erdogan započeo je susretom sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem. Erdogan je na konferenciji za novinare u Prištini izjavio da je Vlada Turske spremna da da svoj doprinos u razgovorima između Prištine i Beograda i istakao da se nada da će predstojeći izbori na Kosovu biti uspešni.

“Spremni smo da učinimo ono što je potrebno za razgovore Kosova i Srbije, što bi bio doprinos stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, rekao je Erdogan.

Hašim Tači se zahvalio premijeru Turske na naporima koje je uložio kako bi se stvorili uslovi za napredak Kosova ka evropskim integracijama. On je naglasio da Turska ima značajnu ulogu u stvaranju novog poglavlja između Beograda i Prištine.

“Tursko angažovanje je od velikog značaja za mir i stabilnost u regionu. U prošlosti je ceo region preživeo dosta loših događaja, ali sada je otvoreno jedno novo poglavlje dobrosusedskih odnosa i evroatlanskih integracija“, kazao je Tači.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan danas je boravio i u Prizrenu, gde je na svečanoj sednici Skupštine opštine proglašen za počasnog gradjanina ovog grada.

XS
SM
MD
LG