Linkovi

Tramp se u pismu zahvalio Vučiću na otpočinjanju normalizacije odnosa Srbije i Kosova


Donald Tramp prilikom potpisivanja sporazuma Srbije i Kosova u Beloj kući (Foto: AP Photo/Evan Vucci)
Donald Tramp prilikom potpisivanja sporazuma Srbije i Kosova u Beloj kući (Foto: AP Photo/Evan Vucci)

Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp poručio je u pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da se, kako je precizirano, oduševljen izuzetnom hrabrošću na otpočinjanju normalizacije ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Donald Tramp u pismu, čiju sadržinu je objavila Radio televizija Srbije, zahvalio se na zlatniku koji mu je Vučić poklonio i na tome što mu se, kako je navedeno, pridružio u Beloj kući kako bi radili na trajnom miru i prosperitetu na Balkanu.

"Oduševljen sam Vašom izuzetnom hrabrošću na otpočinjanju normalizacije ekonomskih odnosa sa Kosovom", napisao je Tramp.

Tramp je, kako je objavio RTS, istakao da se raduje nastavku stvaranja bezbednijeg i još prosperitetnijeg regiona.

"Sve najbolje želim vama i velikom narodu Srbije", poručuje predsednik Sjedinjenih Država – objavila je Radio televizija Srbije.

Početkom septembra Aleksandrar Vučić, predsednik Srbije i premijer Kosova Avdulah Hoti u Beloj kući su, u prisustvu američkog predsednika Donalda Trampa, potpisali dokumenta o normalizaciji ekonomskih odnosa.

Predsednik Donald Tramp je tada rekao da su se Srbija i Kosovo dogovorili o normalizaciji ekonomskih veza - ocenivši to ogromnim napretkom više od decenije nakon što je Kosovo proglasilo nezavisnost.

XS
SM
MD
LG