Linkovi

Kosovo prvi put učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama


Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova, Besim Hasani, skijaš Aljbin Tahiri i predsednik Kosova Hašim Tači, 5. februar 2018.

Predsednik Kosova Hašim Tači svečano je predao zastavu Kosova olimpijskom timu koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu u Južnoj Koreji. Kosovo po prvi put učestvuje na Zimskim olimpijskim igrama, a predstavljaće ga skijaš Aljbin Tahiri.

“Danas je poseban dan za Olimpijski komitet Kosova i za njegove predstavnike i sportiste koji će učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama. Po prvi put u istoriji Kosova, za mene kao predsednika i za državu i za građane Kosova, ovo je sjajna vest, prvo učešće Kosova na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji”, rekao je predsednik Kosova Hašim Tači nakon razgovora sa predstavnicima Olimpijskog komiteta Kosova.

Tači je izrazio nadu da predstavnici Kosova neće samo učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama već da će građane Kosova obradovati i nekom medaljom.

"Dozvolite mi da kao predsednik zemlje predam predsedniku Olimpijskog komiteta Kosova i celom timu zastavu Republike Kosovo, zastavu naše države koja će se po prvi put vijoriti u Koreji na Zimskim olimpijskim igrama, ali to je još jedan poseban trenutak, jer se cela priča dešava pred 10. godišnjicu nezavisnosti, 20. godišnjicu bitke Oslobodilačke vojske Kosova u Prekazu i 19. godišnjicu slobode Kosova“, rekao je Tači.

Kosovo će na Zimskim olimpijskim igrama predstavljati skijaš Aljbin Tahiri koji je rođen u Sloveniji.

"Ja nosim s velikim poštovanjem zastavu Kosova i nadam se da ću vas učiniti ponosnim“, rekao je Albin Tahiri obraćajući se predsedniku Kosova Hašimu Tačiju.

Predsednik Olimpijskog komiteta Kosova, Besim Hasani, zahvalio se Hašimu Tačiju nakon preuzimanja zastave zbog kako je kazao "stalne podrške sportu".

"Siguran sam da će predaja zastave olimpijskom timu uticati na povećanje Albinove motivacije, koji je izuzetno dobro spreman i nije imao nijednu dilemu da brani boje Republike Kosovo. Iskreno želim da vam se zahvalim i zbog stalne podrške sportu, na vašem učestvovanju u Riju i vašim naporima pored pretrpae agende da budete i u Pjongčangu“, kazao je Hasani.

Dvadeset treće Zimske olimpijske igre održavaju se od 9.do 25. februara u Pjongčangu, u Južnoj Koreji.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG