Linkovi

Gračanica: Protest nezadovoljnih građana obeležile međusobne nesuglasice


Nesuglasice među okupljenima na protestu u Gračanici
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:29 0:00

Nesuglasice među okupljenima na protestu u Gračanici

Građani koji su nezadovoljni ishodom konkursa za prijem medicinskih tehničara u Kliničko-bolnički centar protestovali su treći dan zaredom. Štrajk glađu, koji su ranije najavili, trajao je međutim svega sat vremena - zbog međusobnih neslaganja u vezi sa nastavkom protesta.

Milan Andrejević, jedan od okupljenih koji je u sredu razgovarao sa Petrom Petkovićem direktorom Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, saopštio je da se protesti prekidaju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković nam je obećao da će se naši problemi rešiti. Mi drugu državu sem države Srbije nemamo, nemamo rezervnu državu i obećano nam je da će predsednik Republike Srbije, da će Vlada Republike Srbije da se pozabavi našim problemima. Mi imamo poverenje u našu vladu i što se mene lično tiče i mnogih ljudi, protesti se trenutno prekidaju“, rekao je Andrejević.

Što se mene lično tiče i mnogih ljudi, protesti se trenutno prekidaju: Milan Andrejević
Što se mene lično tiče i mnogih ljudi, protesti se trenutno prekidaju: Milan Andrejević

Sa druge strane, Stefan Ćirković iz sela Dobrotin objavio je da neće biti prekida protestnih okupljanja.

Protesti se i danas nastavljaju uprkos tome što su neki hteli da se protesti danas obustave, jer su im obećana nova radna mesta za njih 20, 30. Mi koji smo ostali ovde istrajaćemo do kraja“, rekao je on.

Deo okupljenih jedni drugima su upućivali i uvrede. Ostalo je nepoznato šta su uzroci razdora među nezadovoljnim građanima od kojih su pojedini Milanu Andrejeviću inputirali veze sa Draganom Đilasom, funcionerom bivše vlasti u Srbiji predvođenom Demokratskom strankom, danas liderom opozicione Stranke slobode i pravde.

„Ko te plaća, jel te Đilas plaća? Ti si verovatno Đilasov, on te plaća...“, dobacivali su pojedini okupljeni Andrejeviću koji je odustao od protesta.

Razmirice među okupljenim građanima
Razmirice među okupljenim građanima

Dvadesetak okupljenih, izgleda da je samo na rečima, ostalo pri stavu kada je reč o štrajku glađu.

Počela sam štrajk glađu, tako da ću istrajem do kraja. I ovi ostali se ovde slažu, tako da ćemo svi zajedno“, kazala je Jelena Milićević iz Donje Brnjice.

Istrajavanje „do kraja“ značilo je u ovom slučaju celih sat vremena, jer je ekipa Glasa Amerike, sat vremena nakon početka štrajka glađu, obišla upravnu zgradu KBC-a u Gračanici i nije zatekla nijednog štrajkača.

Inače, nakon razgovora sa Petrom Petkovićem koji je čelnik Kancelarije za Kosovo u Vladi Srbije, pedesetak građana na konkursu nisu dobili posao u Kliničko-bolničkom centru u Gračanici, najavili su štrajk glađu do ispunjenja njihovih zahteva. Tražili su i poništavanje konkursa i smenu direktora KBC-a Bratislava Lazića.

Međutim, u četvrtak su mnogi odustali od protesta i štrajka glađu.

Posle razgovora sa štrajkačima Petković je u sredu rekao da nezadovoljnim građanima nisu data nikakva obećanja.

Nikome nisam ništa obećao: Petar Petković
Nikome nisam ništa obećao: Petar Petković

Nikome nisam ništa obećao jer pitanje zapošljavanja nije ni do mene, niti do ovih ljudi, niti se to radi na ulici, nego po propisima i zakonima”, kazao je juče Petković.

Na konkurs za prijem medicinskih tehničara u Kliničko bolničkom centru Gračanica prijavilo se 360 kandidata, a primljeno je njih 40.

XS
SM
MD
LG