Linkovi

Vučić: Poslušajte državu Srbiju


Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na mitingu u Gračanici
Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić na mitingu u Gračanici

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je, na mitingu u Gračanici, Srbe sa Kosova da izađu na lokalne izbore

Na Kosovu se završava predizborna kampanja za lokalne izbore koji će se održati 3.novembra. Političke partije i građanske inicijative održale su svoje završne mitinge. Na jednom od njih danas je prisustvovao i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić pozvao je na završnom mitingu Građanske inicijative Srpska, koji je održan u Gračanici, Srbe sa Kosova da poslušaju državu Srbiju i izađu na lokalne izbore koji će se održati u nedelju 3. novembra.

Vaša je obaveza da budete odgovorni prema svojoj budućnosti. Kako to da vam država Srbija odgovara kada vas postavlja na mestu direktora zdravstvenog centra, kad vas postavlja na mesto direktora škola, kad vas postavlja na mesto direktora studenskih domova, a ne odgovara vam kada vas samo zamoli da izađete na izbore”, poručio je Vučić.

Pored Vučića, u Gračanicu je došao i ministar bez portfelja u Vladi Srbije zadužen za Kosovo Aleksandar Vulin.

“Nemojte da slušate sebične, tvrdoglave, one što okreću glavu od svoje braće i na jugu i na severu Kosova, oni koji govore da je najbolje, da pobedi Tači u Mitrovici, pa nemojte da pobedi Tači u Mitrovici, ali ako ne budete izašli na izbore pobediće vam Tači u Mitrovici”, rekao je Vulin.

Kandidat za gradonačelnika Gračanice ispred Građanske inicijative “Srpska” Branimir Stojanović rekao je da se u nedelju glasa o daljem putu ka opstanku Srba u ovoj opštini

“Nakon izbora ćemo pružiti bratsku ruku onima kojima nisu razumeli koliko je važno da se ova šansa iskoristi. Vratiće se naša braća sa pogrešnog puta, da sa nama grade zajednicu srpskih opština, zajednicu svih Srba na Kosovu i Metohiji”, kazao je Stojanović.

Završni skup sinoć je u Gračanici održala i Samostalna liberalna stranka. Predsednik te stranke koja je deo vladajuće koalicije na Kosovu Slobodan Petrović, rekao je da su on i njegovi istomišljenici u institucionalnu borbu krenuli, kada su se kako je kazao, mnogo krili i bežali

“Nije bilo lako, da pre osam godina uzmete deo odgovornosti, uzmete učešće u nečemu gde niko nije smeo i dobar deo njih nije ni znao. Gde se većina njih sakrila iza nekih stranaka, institucija, iza nekih vaučera, iza nekih plata. Takozvane patriote sa tri i više plata su bili tada u mišijim rupama”, rekao je Petrović.

Kandidat ove stranke za gradonačelnika Gračanice Srđan Popović rekao da mu je najvažniji cilj da Srbi ostanu i opstanu u opštini Gračanica

Ja sa svojom porodicom trajem i istrajavam, branim ovu Gračanicu, 250 godina zajedno sa svima vama i ono što je moj jedini cilj, je da od naše Gračanice napravim jednu dobru, sigurnu kuću za sve njene građane”, rekao je Popović.

Lokalni izbori na Kosovu biće održani u nedelju 3. novembra. Specijalni predstavnik EU i šefovi misija zemalja EU na Kosovu i američka ambasada na Kosovu su povodom održavanja lokalnih izbora putem zajedničkog saopštenja pozvani na slobodne i demokratske izbore, prema međunarodnim standardima.
XS
SM
MD
LG