Linkovi

Infrastruktura i bezbednost problemi Mitrovice


Najveći problemi u severnom delu Mitrovice su loša infrastruktura i bezbednost, smatraju kandidati za gradonačelnika ovog dela Kosovske Mitrovice Adrijana Hodžić i Dimitrije Janićijević

U odvojenim intervjuima za Glas Amerike oni su govorili i o budućoj zajednici opština sa srpskom većinom i toku predizborne kampanje.

Zajednica opština sa srpskom većinom koja treba da bude formirana nakon lokalnih kosovskih izbora neće biti nikakva nevladina organizacija već institucija koja će imati ozbiljna ovlašćenja, poručuju kandidati za gradonačelnika severne Mitrovice Adrijana Hodžić i Dimitrije Janićijević

“Naravno, da će biti institucija sa ozbiljnim ovlašćenjima i ja kao gradonačelnica severne Mitrovice, planiram da blisko sarađujem sa zajednicom srpskih opština”, kaže Adrijana Hodžić.

„Zajednica opština sa srpskom većinom treba da bude jedna ozbiljna institucija koja će prvenstveno brinuti o Srbima, a svako je može nazivati kako god hoće“, smatra Janićijević.

Hodžićeva koja je nezavisni kandidat za gradonačelnicu severne Mitrovice smatra da je loša infrastruktura najveći problem ovog grada. S druge strane jedan od njenih protivkandidata iz Samostalne liberalne stranke Dimitrije Janićijević, kaže da je pored loše infrastrukture, najveći problem u ovom delu Mitrovice bezbednost.

“Sve tačke mog programa su zacrtane na osnovu direktne saradnje sa građanima severne Mitrovice i apsolutno na prvoj tački dnevnog reda nalazi se menadžiranje otpadom. Mi imamo konkretno rešenje za to pitanje, koje je održivo, koje je trajno i koje može da zaposli i do 200 ljudi”, poručuje Hodžićeva.

“Najveći problemi u severnoj Mitrovici su bezbednost i loša nfrastruktura. Gde god krenemo da radimo nećemo nigde pogrešiti jer su se za ovih 13 godina problemi nagomilali. Tako da ćemo krenuti sa poboljšanjem bezbednosti, izgradnjom puteva, sportskih terena...“, kaže Janićijević.

Hodžićeva i Dimitrijević smatraju da dosadašnja predizborna kampanja nije bila fer, posebno zbog kako kažu medijske blokade prema njima i nedostatka sučeljavanja sa ostalim kandidatima.

Kada su u pitanju srpski mediji, apsolutno se favorizuju i isključivo dva kandidata, mislim, da to nije demokratski, mislim da to nije pravilno. Međutim, ja nalazim načina da pristupim mojim građanima, mojim sugrađanima, mojim Mitrovčanima severne Mitrovice i imam svakodnevnu komunikaciju sa njima”, kaže Adrijana Hodžić.

„Kampanja za lokalne izbore na severu je kampanja visokog rizika. Zahtevaćemo da se ovih dana bezbednost podigne na viši nivo kako bismo birače izveli na birališta“, smatra Janićijević.

Predizborna kampanja za lokalne izboe koji će se održati u nedelju 3. novembra biće završena 2. novembra u sedam časova, kada počinje izborna tišina.
XS
SM
MD
LG