Linkovi

Hiseni: Ekstremisti problem na Kosovu


Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni tokom posete Gračanici 20. avgusta 2015.
Ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni tokom posete Gračanici 20. avgusta 2015.

Bezbednosna situacija na teritoriji opštine Gračanica je veoma dobra, ali je na samom Kosovu veliki problem sve veći broj ekstremista koji se priključuju terorističkim organizacijama u Iraku i Siriji, saopšteno je nakon sastanka ministra unutrašnjih poslova Kosova Skendera Hisenija, gradonačelnika Gračanice Vladete Kostića i članova Lokalnog odbora za javnu bezbednost.

Skender Hiseni je tokom prve posete opštini Gračanica, od kad je stupio na dužnost ministra unutrašnjih poslova Kosova, rekao da je bezbednosna situacija na Kosovu generalno dobra, ali da postoje ekstremisti koji odlaze da ratuju u stranim državama.

„Možemo da kažemo da imamo građane sa Kosova koji su deo međunarodnih terorističkih organizacija u Siriji i Iraku i kao država ne smemo da zatvaramo oči pred takvom vrstom istine. To je jedan od razloga zbog čega sam kao temu na ovim sastancima sa odborima odabrao ekstremističke pretnje“, rekao je Hiseni.

Hiseni se nakon sastanka sa gradonačelnikom Gračanice sastao i sa članovima odbora za lokalnu bezbednost koji su od ministra zatrazili veću podrsku.

Opterećenost policijske stanice u Gračanici je ogromna. Moja molba i zahtev prema vama jeste da nam treba veći broj policijskih službenika i broj vozila, odnosno bolja tehnička opremljenost, a sve u cilju da ti ljudi bolje rade i pokriju celu teritoriju opštine kako bi svojim prisustvom povećali bezbednost“, rekao je gradonačelnik Gračanice Vladeta Kostić.

Ne mogu da vam obećam da ćemo brzo povećati broj policaja zato što je potrebno da ih najpre školujemo, a da ih nakon toga rasporedimo po opštinama. Imamo 142 policajca koji su završili akademiju u Vučitrnu. Oni su trenutno na praksi i nadam se da će jedan broj biti odvojen i za vašu opštinu“, odgovorio je ministar Hiseni.

Pre Gračanice ministar unutrašnjih poslova Kosova Skender Hiseni posetio je i opštinu Priština gde se sastao sa gradonačelnikom Špendom Ahmetijem.

XS
SM
MD
LG