Linkovi

Uspešna akcija kosovske policije


Kosovo arrests
Kosovo arrests

Policija Kosova uhapsila je 40 osoba koje su osumnjičene da su učestvovale u borbama u Siriji i Iraku i da su podržavali terorističke organizacije. Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozdravila je hapšenje i poručila da Kosovo neće biti utočište ekstremizma.

"Tokom akcije Kosovske policije izvršen je pretres 60 lokacija i uhapšeno je 40 osoba pod sumnjom da su izvršili krivična dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova", navodi se u saopštenju Kosovske policije.

Iz policije je saopšteno da su uhapšene osobe iz Prištine, Peći, Gnjilana, Uroševca, Prizrena i Kosovske Mitrovice. Policija je navela samo inicijale i mesta rođenja uhapšenih. Tokom hapšenja policija je kod uhapšenih pronašla i oduzela eksplozivne naprave, oružje i municiju različitih kalibara i druge dokaze koji se povezuju sa slučajem.

Kosovska predsednica Atifete Jahjaga pozdravila je akciju policije Kosova i ocenila da je cilj operacije bio da se onemogući uključivanje građana Kosova u terorističke organizacije i da se smanji rizik od terorizma i kriminala na Kosovu.

"Kosovo neće biti utočište ekstremizma i institucije Kosova nikada neće dozvoliti da se naša zemlja pretvori u izvor kriminalnih i terorističkih aktivnosti koje dovode u opasnost mir, stabilnost i ustavni poredak", kazala je Jahjaga.

Akciju policije podržale su I ambasade Francuske, Nemačke, Italije, Velike Britanije i SAD-a na Kosovu i pozvale na oprez od pretnji nasilnog ekstremizma.

Borba u sprečavanju širenja ideologije ekstremizma zahteva zalaganje svih segmenata kosovskog društva, uključujući snažnu međunarodnu saradnju, navodi se u saopštenju”, ovih ambasada..

XS
SM
MD
LG