Linkovi

Srbin osumnjičen za ranjavanje dece


Deca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom Vučetić
Deca povređena u eksploziji sa majkom Snežanom Vučetić

Dečak i devojčica koji su povredjeni u jučerašnjoj eksploziji u severnom delu Kosovske Mitrovice prebačeni su danas na dalje lečenje u Beograd

Kosovska policija privela je Srbina pod sumnjom da je odgovoran za ovaj incident.

“Stanje dvoje dece Borivoja i Milice Vučetić koja su sinoć povređena u svom stanu u Kosovskoj Mitrovici je stabilno. Oni su danas popodne prebačeni u Beograd na dalje lečenje”, rekao je za Glas Amerike načelnik Hiruške klinike u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković .

“Deca su primljena sa povredama od eksplozivne naprave, verovatno bome. Dečak od tri godine je u predelu vrata pogođen sa jednim sitnim malim projektilom, a drugi projektil je u predelu lica i njegovo stanje je stabilno. Devojčica je u predelu ušne školjke povređen, takođe gelerom i njeno stanje je stabilno”, rekao je Janković.

Trogodišnji dečak i osmogodišnja devojčica, brat i sestra, ranjeni su sinoć u Kosovskoj Mitrovici u bombaškom napadu. U trenutku eksplozije oni su bili u svojoj porodičnoj kući s majkom u naselju Bošnjačka mahala.

“Sedeli smo i kad smo čuli jaku detonaciju počela su stakla da pršte , u tom momentu sam ustala pokupila decu, videla sam krv po deci , odvukla sam ih napolje”, kazala je novinarima majka povređene dece Snežana Vučetić.

Pod sumnjom da je izvšio napad na porodicu Vučetić, Kosovska policija je uhapsila njihovog komšiju Srdjana Stojanovića kog koga je pronadjeno i oružje, izjavio je za Glas Amerike regionalni portparol Kosovske policije Besim Hoti.

“Pronašli smo ručnu bombu tipa M65 Jugoslovenske proizvodnje koja je slična istog modela i tipa kao ona koja je eksplodirala u porodičnoj kući Vučetić. Kosovska policija zakonski je odredila pritvor u trajanju od 48 sati protiv jednog osumnjičenog srpske nacionalnosti”, kazao je Hoti.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić kaže da je sinoćnji napad na porodicu Vučetic nastavak terora nad Srbima.

“Mi ćemo učiniti sve da zaštitimo naše građane, da im obezbedimo imovinsku i ličnu bezbednost”, rekao je Pantić za Glas Amerike.

Stanje na severu Kosova je mirno. Vlada Kosova osudila je današnji incident i pozvala građane na uzdržanost i saradnju kako bi se pronašli krivci i izveli pred lice pravde.
XS
SM
MD
LG