Linkovi

Ešton: Vladavina prava ključna


Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton i premijer Kosova Hašim Tači tokom susreta u Prištini

Vladavina prava je najvažnija za put ka Evropskoj Uniji izjavila je u Prištini visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Ketrin Ešton se odmah po dolasku u Prištinu sastala sa premijrom Kosova Hašimom Tačijem, a zatim je posetila sedište EULEKS-a, gde ju je docekao šef ove misije Gzavije de Marnjak. U kratkom obraćanju novinarima Eštonova je rekla da svih 27 zemalja članica EU u potpunosti podržava rad EULEKS-a i ciljeve koje ova misija pokušava da ostvari.

Rad po pitanju vladavine prava je zaista važan. To je ključno za budućnost Kosova. Ključno je za budućnost ljudi i od suštinskog značaja za ambicije koje vi imate za svoj rad i svoj razvoj sa Evropskom unijom. Dakle, htela sam da se nađem ovde i da svima vama kažem da je veoma važno da svi podržimo ovu Misiju, kao što to radimo u Evropskoj uniji, i da prepoznamo značaj rada koji je u toku“, rekla je Ketrin Ešton.

Ketrin Ešton se u Prištini sastala i sa zamenicom premijera Kosova Editom Tahiri, sa kojom ragovarala o dijalogu Prištine i Beograda. Šefica prištinskog pregovaračkog tima je rekla da je od visoke predstavnice EU dobila uveravanja da je, kako je rekla, put Kosova ka EU siguran i jasan. Ketrin Ešton je nakon Prištine sa premijerom Kosova Hašimom Tačijem posetila i Prizren.

XS
SM
MD
LG