Linkovi

Predizborna tišina na Kosovu


Na parlamentarnim izborima zakazanim za 12. decembar 2010. učestvuje 29 političkih partija, među kojima i osam lista iz srpske zajednice

Na Kosovu je u ponoć i zvanično završena predizborna kampanja za vanredne parlamentarne izbore koji će biti održani sutra 12. decembra. Iz Centralne izborne Komisije poručuju da će birališta biti otvorena u svim sredinama na Kosovu.

Portparol Centralne izborne komisije Fehmi Ajvazi izjavio je za Glas Amerike da je sve spremno za sutrašnje održavanje vanrednih parlamentarnih izbora. Biračka mesta biće otvorena od 07-19 časova, a pravo glasa ima 1.630.636 građana. Ajvazi kaže da ce biračka mesta biti otvorena i na severu Kosova.

“Pripremljeno je 166 biračkih centara, a glasaće se na 2280 biračkih mesta. Na severu Kosova biće otvoreno 21 biračko mesto”, kaže Ajvazi.

Portparol kosovske policije Baki Keljani kaže da je policija u saradnji sa EULEKS-om spremna sa sutrašnje izbore i da će biti angažovano šest hiljada policijaca.

“Na celoj teritoriji Kosova biće prisutno šest hiljada policajaca. Za sada ne očekujemo da imamo bilo kakav problem, ali ako do toga dođe policija je u saradnji sa EULEKS-om spremna da reaguje”, rekao je Keljani.

Na parlamentarnim izborima učestvuje 29 političkih partija, među kojima i osam lista iz srpske zajednice. Sutrašnje izbore posmatraće oko 32 000 posmatrača, od kojih su 493 predstavnici međunarodnih organizacija.

XS
SM
MD
LG