Linkovi

U Srbiji 170 novozaraženih, u Crnoj Gori dve osobe preminule, u regionu raste broj obolelih


Arhiva, ilustracija - Medicinski radnici uzimaju bris za testiranje na prisustvo koronavirusa, na ulici u Maku, 5. juna 2020. (Photo by Ahmed SHURAU / AFP)
Arhiva, ilustracija - Medicinski radnici uzimaju bris za testiranje na prisustvo koronavirusa, na ulici u Maku, 5. juna 2020. (Photo by Ahmed SHURAU / AFP)

U Srbiji su u poslednja 24 sata, do subote u 15 sati, od koronavirusa umrle tri osobe. Registrovano je 170 novozaraženih od 8.670 testiranih osoba, objavilo je Ministarstvo zdravlja na sajtu covid.rs

Do sada je od korona virusa umrlo 695 osoba, a procenat smrtnosti je 2,28 odsto.

U bolnicama je trenutno 1.116 pacijenata, od kojih je 46 na respiratorima. Ukupan broj testiranih je od izbijanja epidemije 862.729, a registrovanih slučajeva je 30.548.

Vučić: Bolje nego u regionu, ali oprez potreban i dalje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u subotu da je epidemiološka situacija u Srbiji bolja nego u regionu, Evropi i svetu, ali da je i dalje potreban oprez.

Vučić je za TV Prva rekao da je situacija pre 20 dana bila mnogo lošija, a da sada nema velikog pritiska na bolnice.

On je naveo da je procenat novozaraženih jutros nešto manji nego juče. "Moramo da nastavimo da budemo oprezni i da živimo sa tom opakom bolešću, ali i da nastavimo da radimo", rekao je Vučić, prenosi FoNet.

Dvije osobe pozitivne na koronavirus preminule su u posljednja 24 časa u Crnoj Gori, dok je istovremeno zabilježeno 36 novih slučajeva infekcije, saopštili su zvaničnici u subotu.

“Od posljednjeg presjeka, Institutu su prijavljena dva smrtna ishoda i to kod pacijenata rođenih 1942. godine liječenih u Opštoj bolnici Kotor i Kliničkom centru Crne Gore”, navodi u saopštenju Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Prema istom saopštenju, zajedno sa danas registrovanim smrtnim slučajeva, od početka juna ukupno preminulo je 75, a od početka epidemije 84 pacijenta inficirana koronavirusom.

“Laboratorije Instituta za javno zdravlje su od posljednjeg presjeka završile PCR analizu 427 uzoraka na novi koronavirus, među kojima je otkriveno 36 novopozitivnih slučajeva infekcije”, piše u saopštenju.

U medjuvremenu, prijavljen je oporavak kod 52 pacijenta, pa su trenutno u zemlji aktivna 894 slučaja infekcije koronavirusom.

Prema statistici IJZ, od početka epidemije ukupno je registrovano 4311 slučajeva infekcije koronavirusom.

Zdravstvene vlasti Hrvatske objavile su da je u toj zemlji probijen novi rekord i da je u protekla 24 sata do subote rano popodne zabeleženo 306 novih slučajeva, dok je jedna osoba umrla.

Trenutno su obolele 2.052 osobe, a na bolničkom lečenju su 143 pacijenta, od kojih 12 na raspiratoru, preneo je index.hr.

U Bosni i Hercegovini u poslednja 24 sata registrovano je 318 osoba pozitivnih, od kojih su 232 slučaja u Federaciji BiH, a 86 u Republici Srpskoj, dok je šest osoba preminulo.

U Federaciji BiH umrle su tri osobe i tri u Republici Srpskoj, prenela je BHRT.

XS
SM
MD
LG