Linkovi

Koronavirus u Srbiji: Novoobolelih 236, preminulo devet osoba


Epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za štampu kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, u Beogradu, 3. aprila 2020.

U protekla 24 sata, do nedelje do 15 sati, u Srbiji je umrlo devet osoba od posledice koronavirusa, dok je od 6.251 testiranih 236 novobolelih, izjavio je epidemiolog Predrag Kon.

Hospitalizovano je 2.999 pacijenata, a na respiratoru je 106 osoba, rekao je Kon, prenosi FoNet.

Ukupan broj obolelih od početka epidemije je 28.099, a umrlih 641.

U Srbiji je o početka epidemije testirano 747.324 osoba, rečeno je na konferenciji za novinare Kriznog štaba.

Brnabić: Mere daju rezultat

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije u nedelju da ohrabruje manji broj pacijenata od koronavirusa koji zahtevaju bolničko lečenje, jer 11 dana uzastopno pada broj takvih pacijenata.

To znači da su građani veoma disciplinovani i da mere daju rezultate, rekla je Brnabić za TV Prva, prenosi FoNet, i ocenila da je Srbija sada još dalje od uvođenja restriktivnijih mera poput vanrednog stanja ili policijskog časa.

Broj od 255 obolelih dnevno je i dalje visok i moraćemo disciplinu da zadržimo dok vakcina ne bude dostuna građanima Srbije, istakla je ona.

"Mi smo rekli da ćemo biti jedna od prvih 20 država koja će dobiti vakcinu. Pregovaramo sa različitim kompanijama i partnerima i očekujem da je mi dobijemo čim vakcina bude bezbedna i završe se sve faze testiranja", istakla je Brnabić.

Brnabić je odbacila tvrdnje da su građani izgubili poverenje u Krizni štab.

XS
SM
MD
LG