Linkovi

Koronavirus u Srbiji: Preminulo osam, novozaraženih 258


Epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za štampu kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, u Beogradu, 3. aprila 2020.
Epidemiolog Predrag Kon na konferenciji za štampu kriznog štaba za borbu protiv epidemije koronavirusa, u Beogradu, 3. aprila 2020.

U Srbiji je u prethodna 24 časa, do ponedeljka u 15 sati, zabeleženo 258 novozaražnih ljudi od koronavirusa, na 7.168 testiranih osoba, dok je preminulo još osmoro pacijenata, saopštio je Krizni štab na konferenciji za štampu.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije korona virusa dostigao je 598 Trenutnio su hospitalizovano 3.554 pacijenta, a na respiratorima ih 146, naveo je epidemiolog dr Predrag Kon.

U staračkim domovima 264 zaražena korisnika i 90 zaposlenih

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih, zaključno sa ponedeljkom, prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 264 korisnika i 90 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Izlečeno je ukupno 660 korisnika i 263 zaposlenih u ustanova socijalne zaštite.

Korisnici i zaposleni u ustanovama socijalne zaštite kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa dobrog su zdravstvenog stanja, uglavnom bez simptoma ili sa slabim simptomima.

Situacija u ustanovama je pod kontrolom, raspolažu sa dovoljnim količinama lične zaštitne opreme i dezinficijenasa, funkcionišu bez nekih većih problema, navodi se u saopštenju.

XS
SM
MD
LG