Linkovi

U Srbiji 2.074 novozaražena, 39 preminulih


Medicinska sestra u KBC Zemun

U Srbiji je prvog dana 2021. registrovano još 2.074 novozaraženih koronavirusom na 9.282 testirana uzorka, pokazuju zvanični podaci. Umrlo je 39 osoba.

Iako se beleži pad broja obolelih, lekari upozoravaju da se i dalje treba pridržavati mera.

Anesteziolog iz Kliničkog centra u Nišu Radmilo Janković rekao je za RTS da je noć u toj bolnici protekla relativno mirno i ocenio da će Srbija priču o koronavirusu polako staviti "ad akta".

"Nadamo se da ono što je zatvorilo priču u 2020. a to je priča da ćemo krenuti sa vakcinacijom, da će u svojoj najvećoj mogućoj magnitudi krenuti već u januaru i da polako priču o koroni stavimo ad akta", kazao je Janković.

Mediji: Vučićev otac u bolnici

Otac predsednika Aleksadra Vučića, Anđelko, hospitalizovan je na Bežanijskoj kosi zbog koronavirusa, prenosi Fonet pisanje Novosti.

Prema tom listu, stanje Anđelka Vučića je veoma loše, a i majka predsednika Srbije - Angelina - pozitivna je na koronavirus.

Predsednik nije potvrdio, ni demantovao ove informacije, a lider pokreta SPAS Aleksandar Šapić na Tviteru je poželeo Vučićevim roditeljima oporavak.

Na bolničkom lečenju nalazi se i počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić, potvrdio je predsednik te stranke Ivica Dačić.

On je za TV Prva rekao da je Mrkonjić negativan na PCR testu, ali da mu nije dobro i da se nalazi u bolnici "Dragiša Mišović" u Beogradu.

Mrkonjić je za portal Nova.rs rekao da se oseća dobro i da je malo malaksao, a da je hospitalizovan zbog "nekih promena uočenih na skeneru".

"Noć u Beogradu protekla dobro"

Poslednjeg dana 2020. i prvog dana 2021. na snazi je skraćeno radno vreme ugostiteljskih objekata do 18h, dok prodavnice mogu da rade do 20h.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je u novogodišnjoj noći bilo 1.500 kontrola poštovanja epidemijskih mera i da, dok je bio na terenu sa inspektorima, grad bio mnogo mirniji nego što je uobičajeno i da je noć protekla dobro, prenosi Fonet.

On je rekao da je bilo ljudi u centru grada, ali manje nego obično, i da su lokali bili zatvoreni.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da je od 1496 inspekcijskih pregleda oko 0,3 odsto ugostitelja je bilo u prekršaju, prenosi Fonet.

Vesić je rekao da je zatvoren jedan splav-hotel koji je zatečen u radu u tri ujutro, u Кrnjači je u objektu zatečeno 43 lica, izrečena je kazna za prekoračenje radnog vremena lokalu u Strahinjića bana kao i u dve kladionice.

XS
SM
MD
LG