Linkovi

Sastanak dve Koreje povodom Zimskih olimpijskih igara


Reklama za predstojeće Zimske Olimpijske igre 2018. u Pjončangu i maskota igara beli tigar, sa maskotom Paraolimpijskih igara, crnim medvedom, Seul, Južna Koreja 9. januar 2018.

Delegacije iz obe Koreje sastale su se danas kako bi dogovorile detalje o slanju umetničkih izvođača iz Severne Koreje na zimsku olimpijadu u Južnoj Koreji sledećeg meseca.

Očekuje se da će na sastanku u pograničnom selu Panmundžon biti reči o poznatom ženskom muzičkom bendu Moranbong iz Severne Koreje, čije članice je, kako se tvrdi. izabrao lično Kim Džong Un.

Sever je saopštio da će u delegacija koju šalje na zimske igre u Pjongčangu biti umetnici, zvaničnici, novinari i sportisti.

Južnokorejski ministar za ujedinjenje rekao je da će o veličini severnokorejske delegacije biti odlučeno nakon sastanka Severne Koreje sa Međunarodnim olimpijskim komitetom 20. januara.

Nedavni pomirljivi potezi Severne Koreje u vezi sa Olimpijaskim igrama tumače se širom sveta kao pokušaj da se ublaže tenzije nakon prošlogodišnjih nuklearnih i balističkih proba.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG