Linkovi

Kongresni izbori u SAD, Senat ostaje republikanski, demokrate osvojile Predstavnički dom

Amerikanci biraju svih 435 zakonodavaca u Predstavničkom domu, 35 od 100 senatora i 36 od 50 guvernera saveznih država.

Demokrate su preuzele kontrolu nad Predstavničkim domom na izborima na polovini mandata predsednika Trampa, dok će republikanci i dalje kontrolisati Senat. Prebrojavanje glasova nastavlja se širom zemlje.

03:39 7.11.2018

Demokrata Ilhan Omar pobedila je u petom kongresnom distriktu u Minesoti. Ona je prva Amerikanka somalijskog porekla izabrana u Kongres u istorijskoj godini za žene u američkoj politici.

03:19 7.11.2018

Republikanac Rodžer Viker, predsedavajući američke Helsinške komisije, ponovo će zastupati Misisipi u Senatu.

03:17 7.11.2018

Prema projekciji Asošijejted Presa, republikanski guverner Merilenda lako je pobedio demokratskog rivala Bena Dželosa. Hogan je tako postao drugi republikanski guverner Merilenda koji je osvojio drugi mandat. Hogan se efikasno distancirao od predsednika Trampa zbog čega su mnogi birači u demokratama naklonjenoj državi načinili izuzetak u slučaju čoveka na vrhu glasačkog listića, dok su u drugim slučajevima glasali doslednije po stranačkoj liniji.

03:13 7.11.2018

Demokrata Džej Bi Pricker izabran je za guvernera Ilinoisa i na tom položaju će zameniti republikanca Brusa Raunera. Republikanski guverner Merilenda Leri Hogan osvojio je još jedan mandat.

Učitajte još

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG