Linkovi

Kompanije prekidaju saradnju sa NRA zbog ubistva na Floridi


Predsednik Udruženja vlasnika oružja Vejn Lepjer

U Americi I dalje traje debata o kontroli oružja posle masakra u školi na Floridi. Guverner te države Rik Skot rekao je da želi da poveća starosnu granicu za kupovinu oružja sa 18 na 21 godinu.

Republikanski guverner je najavio da će predložiti još neke mere koje bi povećale bezbednost u školama I pooštrile kontrole oružja, I da će o tome razgovarati sa nadležnima u narednom periodu.

U međuvremenu, sve više kompanija saopštava da je okončalo marketinški program sa Udruženjem vlasnika oružja, zbog pucnjave u školi na Floridi. Među kompanijama su avio prevoznici Delta i United, osiguravajuća kuća Mef Life, kompanije za rentiranje automobila Hertz I Enterprise, tehnološka kompanija Symantech Corp, lanci hotela Wyndham I Best Western.

Udruženje vlasnika oružja je najmoćnija lobistička grupa u Americi koja se zalaže za slobodnu prodaju I nošenje oružja I ima oko 5 miliona članova.

Zagovornici kontrole oružja na Tviteru su pozvali na bojkot Udruženja vlasnika oružja (#BoycottNRA) I koriste društvene mreže da pozovu kompanije da prestanu da sarađuju sa Udruženjem. Sa druge strane, predsednik tog udruženja Vejn Lapjer je na skupu Konzervativne političke akcije poručio da zagovornici kontrole oružja eksploatišu ubistvo na Floridi.

Predsednik Donald Tramp izneo je nekoliko predloga, među kojima je naoružavanje nastavnika, podizanje starosne granice sa 18 na 21 godinu za kupovinu automatskog I poluatomatoskog oružja.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG