Linkovi

Jeftin smeštaj u Njujorku - kombi umesto sobe


Jeftin smeštaj na točkovima u Njujorku
Jeftin smeštaj na točkovima u Njujorku

Prosečna cena jedne noći u sobi u hotelu na Menhetnu je oko 250 dolara. S obzirom da na sajtu Airbnb cena za kombi iznosi svega 22 dolara, nije teško pronaći zainteresovane.

Cene hotelskog smeštaja u Njujurku, vrtoglavo rastu, pa posetioci pokušavaju da pronađu jeftinija rešenja. Neki štedljivi posetioci rezervišu smeštaj za samo 22 dolara, preko veb stranice Airbnb. Kako izveštava novinar Glasa Amerike Majkl Lejmon, taj smeštaj podrazumeva točkove i šoferšajbnu.

Džonatan Pauli iznajmljuje kombi svim turistima koji vode računa o troškovima, a spremni su na avanture u Njujorku.

“Mnogi kombiji su opremljeni za kampere, kada stignu čekaju ih čista posteljina, cveće, poruka dobrodošlice, voda ili sok. Sve pripremim da se osećaju prijatno, bez obzira koliko dugo ostaju”.

Prosečna cena jedne noći u sobi u hotelu na Menhetnu je oko 250 dolara. S obzirom da na sajtu Airbnb cena za kombi iznosi svega 22 dolara, nije teško pronaći zainteresovane. Zahvaljujući bezbednom okruženju i divnom pogledu na grad, usluge Paulijevog kombija do sada je koristilo više od 400 ljudi.

“Baš su otišla dva nemačka studenta, koja provode godinu putujući po svetu i ne žele da potroše mnogo novca na prenoćište. Gosti su mi majka i ćerka koje putuju zajedno. A za neki dan dolaze mi gosti koji ovde slave četrdesetu godišnjicu braka“.

Međutim, kombijima nedostaju najosnovnije stvari, kao što su: kupatilo, struja i voda. To je za neke bilo presudno.

“Da je besplatno i da iz njega imamo pogled kao sa vrha zgrade Empajer stejt, nema šanse da odsednem negde gde nema kupatila. Mi smo žene i ne možemo tako“.

Drugi su smatrali da je cena suviše dobra da bi joj odoleli.

“Kada sam ovde na odmoru, naravno da ću tu odsesti. Naročito ako studiram ili nešto slično. Ne bih propustio tu priliku“, kaže turista iz Turske, Ougur.

“Kombi mi sasvim odgovara. Samo mi pokažite, gde se nalazi“.

Spavanje u kombiju možda nije idealan boravak u Njujorku za svakog, ali za neke – pogled, cena i avantura su savršeni.

XS
SM
MD
LG