Linkovi

Kokosov orah - veliki trend u ishrani 2017.


Sve više Amerikanaca je zainteresovano za konzumiranje zdrave hrane i proizvoda. Trgovci zadovoljavaju sve veću potražnju time što nude nove proizvode ili predstavljaju stare na potpuno novi način. Kokosov orah je jedan od najnovijih trendova na tržištu hrane u Sjedinjenim Državama.

Kokosov orah je prisutan već godinama. Ali tokom poslednjih nekoliko godina, kokosovo ulje i voda postali su popularni, uz sve više proizvoda od kokosa koji su se pojavili na policama prodavnica. To je razlog zbog kojeg je kokosov orah postao jedan od najvećih trendova za 2017.godinu.

“Pokreće vaš metabolizam. Takođe deluje antiviralno, antibakterijski, antigljivično. Zato je odličan za imunološki sistem, za srce. Povećava HDL i takođe je dobar za sve vrste urinarnih infekcija, bolesti bubrega, težinu. Mogućnosti upotrebe kokosovog ulja za vaše zdravlje su beskrajne”, navodi Elisa Gudman, nutricionista.

Isto kao i mogućnosti za druge delove kokosovog oraha.

“Vidimo kokosovo ulje u prirodnim preparatima za lepotu. Takođe vidimo stvari u kojima je osnova proizvoda upotrebljena za sve, od brašna, tortilja čipsa, mleka i putera”, objašnjava Dženet Risk, portparolka prodavnice Whole Foods.

To znači da se pojavljuje sve više kompanija zasnovanih na kokosu. “Svesni kokos” je kompanija sa sedištem u Floridi. Svoje proizvode od kokosovog ulja prodaje u oko 650 prodavnica, a direktorka Danijel Konte upravo pokazuje novu kremu u putnom pakovanju ovde na sajmu poklona i kućnih potrepština u Los Anđelesu.

“Veoma je popularan danas. Kada sam osnovala ‘Svesni kokos’, volim da kažem da kokos nije bio toliko kul”, priča Danijel Konte.

Ne postoji mnogo istraživanja o dobrobitima kokosovog ulja za zdravlje. Za razliku od drugih biljnih ulja, to je zasićena mast koja se povezuje sa srčanim oboljenjima. I dok povećava nivo dobrog holesterola, takođe povećava loš holesterol, koji takođe povećava rizik od srčanih oboljenja. Iako možda nije čudotvorna hrana kako tvrde njene pristalice, očekuje se da će proizvodi od kokosa nastaviti da privlače pažnju kupaca kao i novac.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG