Linkovi

“Koka kola” kupuje “Bambi” od britanskog fonda za 260 miliona evra


Kompanija "Koka-kola" HBC AG počela je proces akvizicije vodeće konditorske kompanije u Srbiji, "Bambi", od fonda "Mid Europa Partners" čije je sedište u Velikoj Britaniji, sapštila je u ponedeljak "Koka-kola" HBC Srbija. Požarevačka fabrika biće prodata za 260 miliona evra.

Očekuje se da proces prodaje bude završen polovinom godine i da time kompanija "Bambi" dobije nove razvojne mogućnosti u Srbiji i regionu, kao i proširenje u komplementarne kategorije proizvoda, kaže se u saopšenju.

Glavni izvršni direktor "Koka-kole" HBC AG Zoran Bogdanović rekao je da je prodaja prilika da se stvore dodatne vrednosti za tu kompaniju, njene kupce i akcionare. On je istakao da je akvizicijom moguća i sinergija kompanija "Koka-kola" i "Bambi" kroz zajedničke promocije i komplementarne inovacije.

Značajna vrednost kompanije "Bambi" je jaka distributivna mreža, kao i rashladna distribucija u strateški važnim kanalima, rekao je Bogdanović.

Generalni direktor kompanije "Koka-kola" HBC Srbija i Crna Gora Svetoslav Atanasov ocenio je da je Srbija vrlo atraktivno odredištes za strane investicije.

On je rekao da je posle pola veka od početka proizvodnje Koka-kole u Srbije, ova kompanija ima cilj da ostane integralni deo lokalne zajednice u kojoj posluje i da nastavi da razvija svoje poslovanje u Srbiji.

XS
SM
MD
LG