Linkovi

Tadić, Čanak i Petrović u koaliciji


Kritika ekonomske politike aktuelne vlasti i nuđenje rešenja biće osnovna poruka koju će biračima ponuditi danas ozvaničeni blok oko Borisa Tadića.

Boris Tadić, Dušan Petrović i Nenad Čanak izaći će sa svojim strankama zajednički na izbore. Kritika ekonomske politike aktuelne vlasti i nuđenje rešenja biće osnovna poruka koju će biračima ponuditi danas ozvaničeni blok oko Borisa Tadića.

Posle potpisivanja koalicionog sporazuma sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i strankom Zajedno za Srbiju, predsednik Nove demokratske stranke Boris Tadić je rekao da premijer Ivica Dačić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić nisu ništa uradili na dovođenju stranih investicija, dok je, po njegovoj oceni, potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nešto radio, ali nema investicija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koje je najavljivao, rekao je Tadić:

"Pitanja koja samo pokretali prethodnih godina nisu zatvorena. Jer izazovi sa kojima se građani Srbije suočavaju su i veći nego što su bili u prošlosti, čak i u onom mandatu Vlade od 2008. do 2012. godine."

Tadić je rekao da će se politički blok koji on predvodi na izborima obraćati neopredeljenim biračima, kojih po njegovoj proceni ima više od milion. A lider LSV-a Nenad Čanak je rekao da su Tadić i Petrović njegovi stari politički saborci i da mu je drago što nastupa sa njima na izborima 16. marta:

"Mislim da je jedan ovakav tip principijelnog okupljanja oko programa put kojim se može suprotstaviti aktuelnoj vlasti u Srbiji. Suprotstaviti u smislu iskorigovati njenu politiku i učuniti je efikasnijom i boljom."

Predsednik Zajedno za Srbiju Dušan Petrović je ocenio savez sa Tadićem i Čankom kao prirodan, navodeći da je vlada pala jer nije imala ekonomski program. Ova koalicija će pokušati da kod građana probudi novu energiju kroz jasan razvojni plan Srbije koji će ponuditi, dodao je Petrović.
XS
SM
MD
LG