Linkovi

Američki osnovci o predsedničkim kandidatima


Hilari Klinton, kandidat za demokratsku nominaciju, na mitingu u Las Vegasu u oktobru 2015.

Odrasli nisu jedini koji su se uključili u američku predizbornu trku. Devetogodišnjaci i desetogodišnjaci iz okoline američke prestonice imaju svoje mišljenje o kandidatima.

U američkim knjižarama se od nedavno prodaje nekoliko novih dečjih knjiga o demokratskom predsjedničkom pretendentu Hilari Klinton.U međuvremenu, stav o Klinton, kao i o drugim predsjedničkim pretendentima, osim birača ovih dana iznose i osnovci.

Odrasli nisu jedini koji su se uključili u američku predizbornu trku. U jednoj osnovnoj školi u gradu Potomak, u saveznoj državi Merilend, devetogodišnjaci i desetogodišnjaci uče o trenutno favoritu za osvajanje demokratske nominacije - Hilari Klinton. Ona je zvijezda nove knjige pod nazivom “Hilari Rodam Klinton: Radite sve dobre stvari koje možete.” (Hillary Rodham Clinton: Do All the Good You Can".) Pisac, Sintija Levinson je sa Klinton pohađala Velsli koledž.

"Željela sam na napravim neku vrstu Hilarinog holograma pred djecom, kako bi ona mogla da se osjećaju kao da učestvuju u dijalogu o savremenoj američkoj politici, istoriji, vjeri i akciji. “

Uspon Hilari Klinton, koja želi da postane prva predsjednica Sjedinjenih Država, u stvari je tema nekoliko novih dječjih knjiga. Pojedina djeca su već njene pristalice.

“Stvarno bi bilo kul imati ženu predsjednika”, kaže učenica Maja Sigal.

"Sviđaju mi se njene osobine zato što je prilično fina”, smatra učenica Lili Peng.

Međutim, drugi nisu tako sigurni da je Hilari Klinton prava osoba za položaj predsjednika.

Ja sam više za Bernija Sandersa. Hilari Klinton nije toliko direktna kao on i mislim da mora više da govori o tome šta će stvarno da uradi”, smatra učenik Sudiš Svain.

"Sviđaju mi se ideje Hilari Klinton, ali mi smeta to što je već bila u Bijeloj kući ranije i mislim da ne bi trebalo da bude ponovo tamo”, izjavio je učenik Kajl Ber.

"Uglavnom se slažemo da Donald Tramp ne bi bio dobar predsjednik”, kaže Tianlai Jeng.

"Zato što laže, zato što je licemjer, megaloman i u zabludi je – te četiri osobine nisu dobre za predsjednika”, smatra Ketrin Pis.

Bez obzira na rezultate novembarskih izbora, nema sumnje da će ih ovi osnovci budno pratiti.

XS
SM
MD
LG