Linkovi

Kineski avioni konkurencija Erbasu i Boingu?


Novi putnički avion kineske proizvodnje

Kineski putnički avion srednjeg dometa domaće proizvodnje uspešno je obavio prvi let. Avion tipa C919 prima 175 putnika i neki stručnjaci misle da bi mogao da postane konkurencija Boingu 737 i Erbasu 320.

Prvi let aviona kineske proizvodnje bio je važan događaj za Comercial Aircraft Corporation of China, državnog proizvođača komercijalnih aviona, skraćeno KOMAK . Njihov cilj je da se probiju na kompleksno i zahtevno svetsko tržište avio industrije, koje će kako se procenjuje, u narednih 20 godina dostići vrednost merenu u hiljadama milijardi doara.

Značajan deo ukupne svetske proizvodnje aviona će ići na rastuće kinesko tržište. Imjući u vidu da je avio industrija jedna od ključnih idustrija u Kini, od domaćih kompanija se očekuje da kupovinom aviona domaće proizvodnje podrže tu važnu industrijsku granu, kaže inženjer avijacije Tung Van.

“Mislim da će C919 predstavljati kapitalni projekat, odnosno temelj razvoja kineskog vazduhoplovstva. Dopadao se on domaćim avio kompanijama ili ne, mislim da će većina morati da ga kupi kao bi zadovoljili potrebe flote za uskotrupnim avionima, sa jednim prolazom između sedišta."

Iz KOMAK-a kažu da su već dobili zahteve od 23 kineske kompanije za 570 aviona. Ali probijanje na svetsko tržište će predstavljati izazov, kažu analitičari. Kineski putnički avion će naredne tri godine prolaziti kroz ključne testove. Takođe će se pratiti svi bezbednosni atributi u periodu od 3 do pet godina od prve isporuke.

Cena kineskog komercijalnog, uskotrupnog, mlaznjaka je upola niža od konkurentskih, a ogromno kinesko tržište će dati prednost domaćim, C919 avionima. Međutim analitičari kažu, da će, što se tehničke strane tiče, taj avion još godinama zaostajati za konkurentskim avionima, sličnog tipa .

Erbas i Boing su proizveli slične modele. Promotivni let aviona C919 kineska državna televizija je propratila kao što se prati lansiranje rakete u svemir.

Proizvodnja aviona u komercijalne svrhe i takmičenje sa malom grupom, već renomiranih svetskih proizvođača, se veoma razlikuje od ostalih kineskih industrija – pošto su rizičniji. Avio industrija i avion C919 su simboli kineskog nacionalnog ponosa, kaže Tung Van.

“Ako dođe do bilo kakvih mehaničkih kvarova, poput curenja litijum-jonskih baterija koje je imao Boing 787, nastaje problem. Pod velikim su pritiskom jer moraju da osiguraju da se ništa slično neće desiti."

Posle prvog, promotivnog leta, koji je trajao oko sat i po, avion C-919 spustio se na međunarodni aerodrom u Šangaju gde su ga dočekali kineski zvaničnici uz ocenu da je to veliki nacionalni uspeh. Međutim čuju se i kritike da je većina delova aviona proizvedena u drugim zemljama.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG