Linkovi

Susret Dalaj Lame i Lejdi Gage naljutio Kinu


Dalaj Lama i Lejdi Gaga na konferenciji u Indijanapolisu

Prognani tibetanski duhovni lider, Dalaj Lama se u Indijanopolisu, na američkoj konferenciji gradonačelnika, sreo i razgovarao sa Lejdi Gagom, koja je objavila fotografije i video snimke sa sa tog susreta. Njih dvoje su razgovarali o ljudskoj dobroti i saosećanju.

Tokom redovnog brifinga predstavik kineskog ministarstva spoljnih poslova, Hong Lei je izrazio nezadovoljstvo građana Kine i njegove vlade zbog tog susreta.

"Kina je nedavno ponovila svoje mišljenje o Dalaj Lami. Njegove posete i međunarodne aktivnosti nisu ništa drugo nego promicija njegovog predloga za nezavisnost Tibeta. Nadamo se da je međunarodna zajednica u potpunosti svesna njegove prave prirode."

Građani Kine su izrazili veliko nezadovoljstvo na internetu i osudili Lejdi Gagu, koja je veoma popularna među mladim Kinezima, zbog susreta sa Dalaj Lamom. Mnogi strani umetnici su do sada stavljeni na crnu listu zbog sličnih susreta sa duhovnim liderom.

Kinezi smatraju Dalaj Lamu opasnim separatistom. Ranije ovog meseca, Kina je osudila susret Dalaj Lame i predsednika Baraka Obame.

XS
SM
MD
LG