Linkovi

Kevin Spejsi na sudu negirao optužbe za napastvovanje


Kevin Spejsi pred sudom u Nantaketu, Masačusetsu
Kevin Spejsi pred sudom u Nantaketu, Masačusetsu

Glumac Kevin Spejsi izjasnio se da nije kriv za seksualni napad na 18-godišnjaka u jednom baru u Nantaketu, Masačusetsu pre dve godine.

Spejsijevo pojavljivanje na sudu pratile su brojne TV ekipe.

Njegov advokat Alan Džekson tvrdi da su snimci sa mobilnog telefona navodne žrtve glumca najverovatnije "oslobađajući", dok je sudija naložio da se ti snimci i dalje čuvaju.

Džekson kaže da se u policijskom izveštaju navodi da je 18-godišnji mladić razmenio nekoliko poruka sa svojom devojkom, o kontaktima sa Spejsijem u baru u Nantaketu, ali da nije bilo reči o napastvovanju.

Međutim, mladić tvrdi da je policiji rekao da mu je Spejsi kupio nekoliko piva i viskija i da mu je sugerisao da se napiju. Kevin Spejsi ga je tada, navodno, dodirivao.

Mičel Garabedian, zastupnik mladića čiji identitet nije otkriven, rekao je za Rojters da je "njegov klijent odlučan da govori za sve žrtve seksualnih napada koje još nisu spremne da ih prijave".

Ako ga sud proglasi krivim, Kevin Spejsi bi mogao da bude osuđen na zatvorsku kaznu do 5 godina.

59-godišnji glumac je jedan od desetine muškaraca u filmskoj industriji koji su optuženi za seksualno napastvovanje u okviru pokreta #MeToo.

Kevina Spejsija je u oktobru 2017. glumac Entoni Rep optužio za pokušaj zavođenja kada je imao 14 godina.

Spejsi se zbog toga izvinio.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG