Linkovi

Susret Keri - Vučić u Beogradu


Američki državni sekretar Džon Keri sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem
Američki državni sekretar Džon Keri sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem

Američki državni sekretar Džon Keri doputovao je večeras u Beograd i odmah po dolasku sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Uz čestitke premijeru Srbije Aleksandru Vučiću što vodi zemlju putem evropskih integracija, američki državni sekretar Džon Keri večeras je, po dolasku u Srbiju, pozdravio inicijativu Beograda da se uključi u dijalog sa Vladom Kosova.

Keri je izjavio da Vučić vodi Srbiju ka evropskim integracijama, koje su, po njegovoj oceni, dobre za srpsku ekonomiju, bolji život, prosperitet i stabilnost. U obraćanju novinarima on je rekao da Beograd i Vašington imaju zajednički interes u borbi protiv ekstremizma:

"Mi takođe delimo interes sa svim zemljama regiona da zajednički odgovorimo na izazove nasilnog ekstremizma, koji može da izazove snažan udarac na celu Evropu, Bliski Istok, Južnu Aziju. Imamo obavezu da radimo zajedno, da nađemo način da sarađujemo kako bismo pobedili u ovoj borbi za civilizovanost, za stabilnost i mirnu, demokratsku budućnost."

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se američkom državnom sekretaru Džonu Keriju na podršci Srbiji na evropskom putu:

"Zahvalni smo vam, takođe, na sce bližim bilateralnim, političkim i ekonomskim odnosima. Sa naše strane, mi ćemo pokušati da očuvamo stabilnost ne samo u Srbiji, da obezbedimo ekonomski napredak, već u celom regionu. Smatramo to jednim od najvažnijih uslova za razvoj svih zemalja u ovom delu Evrope. I za sve to je od izuzetnog značaja američka podrška."

Inače, američki državni sekretat Džim Keri je večeras doputovao u Beograd zbog sutrašnje Ministarske konferencije OEBS-a. Pre Beograda, Keri je posetio Brisel i Prištinu.

XS
SM
MD
LG