Linkovi

Keri: Napredak, ali i neslaganja


Američki državni sekretar govori na konferenciji za novinare u Šarm el Šeiku
Američki državni sekretar govori na konferenciji za novinare u Šarm el Šeiku

Državni sekretar Džon Keri rekao je da se još ne zna da li će SAD i ostale svetske sile moći da postignu sporazum sa Iranom o nuklearnom programu te zemlje do predviđenog roka, 31. marta.

Keri je na konferenciji za novinare u egipatskom ljetovalištu Šarm el Šeiku, gdje se održava međunarodna investiciona konferencija, naglasio da je cilj razgovora da se postigne” pravi, a ne bilo kakav dogovor.”

"Postigli smo određen napredak, ali i dalje postoje neslaganja i važne odluke koje Iran mora da donese da bi mogli da napredujemo dalje”, poručio je američki zvaničnik.

Prema Kerijevom mišljenju, jedna od prepreka bi moglo da bude pismo republikanskih senatora Teheranu, u kojem se iranski lideri upozoravaju da bi naredni američki predsjednik mogao da opozove dogovor u bilo koje vrijeme.

Državni sekretar ocijenio je da je pismo direktno miješanje, koje je u potpunosti bez presedana i istakao da još ne zna kakva će biti reakcija iranskih zvaničnika na sporni potez 47 senatora. Pregovori sa Iranom biće nastavljeni sjutra u Švajcarskoj.

XS
SM
MD
LG