Linkovi

"Pravni linč nevinog Radovana Karadžića"


Pravni savetnik Radovana Karadžića, Piter Robinson, u završnoj reči suđenja bivšom lideru bosanskih Srba rekao sudskom veću haškog tribunala da tužioci žele “pravni linč” nevinog čoveka.

Drugog i poslednjeg dana iznošenja završne reči u Hagu na suđenju bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću njegov advokat je pred sudskim većem Tribunala poručio da njegov klijent nije odgovoran i da nije znao za ubistvo hiljada muslimanskih muškaraca i dečaka 1995. godine u Srebrenici.

Pravni savetnik Radovana Karadžića - Piter Robinson - u završnoj reči rekao je da tužioci žele “pravni linč” nevinog čoveka.

“Nijedan svedok nije rekao da je Radovan Karadžić planirao, naredio, čak ni da je bio informisan o pogubljenju zatvorenika u Srebrenici. Razmislite o tome i zapitajte se zašto je to tako. Možda je razlog jednostavno zato što to nije istina”, rekao je Robinson.

Optužnica protiv bivšeg predsednika Republike Srpske sadrži 11 tačaka, od kojih je jedna i genocid u Srebrenici, gde su srpske snage pod komandom generala Ratka Mladića 1995. godine ubile skoro 8.000 muslimanskih muškaraca i dečaka.

Karadžić je takođe danas tvrdio da je u vreme masakra u Srebrenici, muslimanska zajednica imala pretenzije da zauzme srpske delove grada, dok to nije bio slučaj sa srpskom zajednicom, koja nije planirala da uđe u muslimanske četvrti.

XS
SM
MD
LG