Linkovi

Junajted grupa: Izloženi smo linču vlasti zbog profesionalnog izveštavanja


Logo regionalne televizije N1 koja je deo Junajted grupe, Foto: official website
Logo regionalne televizije N1 koja je deo Junajted grupe, Foto: official website

Junajted grupa, u okviru koje posluju TV N1 i Nova S, izdala je saopštenje u kome se navodi da je jedina meta vlasti u Srbiji i istakla da hajka koju državni funkcioneri vode protiv jedne privatne kompanije, koja je i jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, nije do sada zabeležena u Evropi.

Čitava državna mašinerija pokrenuta je samo da bi se sprečilo da građani Srbije budu objektivno informisani i svakoga dana najviši predstavnici vlasti, preko medija koje kontrolišu, prete vlasnicima i zaposlenima u kompaniji,” navodi se u saopštenju.

Ovaj javni linč, dodaje se, organizovan je isključivo zbog toga što u okviru Junajted grupe posluju televizije N1 i Nova S, koje se pridržavaju profesionalnih standarda, jer su kritičko izveštavaje i debata prognani su iz javnog prostora Srbije.

Zato svakodnevnom hajkom vlast našoj kompaniji šalje poruku da ćemo imati ozbiljne posledice u poslovanju, ako nastavimo da objektivno informišemo građane,” stoji u saopštenju.

Sa pretnji se prešlo i na konkretne poteze, jer svuda gde je vlast procenila da može da nam nanosi poslovnu štetu, to i čini, na svim nivoima vlasti od najviše do lokalne, upozorava Junajted grupa.

Dodaje se da je prošlog meseca SBB bio i na meti sinhronizovane akcije inspekcije rada, jer su u istom danu, u istom trenutku, u čak 44 poslovnice SBB ušli inspektori sa nalozima za nadzor.

Legitimisali su sve zaposlene, na šta po zakonu imaju pravo, ali su ispoljili agresiju za koju je jasno da su imali odobrenje, jer se ne može svrstati u profesionalno ponašanje, navodi se u saopštenju.

Potom su, dodaje se, napadi nastavljeni novim iznošenjem neistina da Junajted grupa besplatno koristi infrastrukturu za kabl, iako imamo legalne ugovore sa Elektrodistribucijom, Toplanama i Telekomom, i za to plaćamo punu cenu, za šta posedujemo i ugovore.

Junajted grupa je uputila pitanje za vlast u Srbiji - da li je svesna da se jedan veliki strani investitor ne može nezakonito progoniti bez posledica i najavljuje da će zbog nezakonitih postupaka pokrenuti pravne postupke u Srbiji i Evropskoj uniji, kako bi se zaštitila od neargumntovanih napada i sprečila dalje nanošenje štete kompaniji.

XS
SM
MD
LG