Linkovi

Junaci iz video igrica, superheroji - najpopularniji kostimi za Noć veštica


Likovi iz igrice "Fortnajt" su popularni kostimi za Noć veštica ove godine.

Od video igrice do superheroja - nekoliko tema izbilo je u prvi plan kao najpopularnija inspiracija za kostime u SAD za ovogodišnju Noć veštica - "strašan" ali zabavan poslednji dan oktobra.

Popularna video igrica na internetu "Fortnajt: Kraljevska bitka" na vrhu je liste najpopularnijih kostima prema Guglovim podacima o pretragama na internetu, a isto govore i podaci kompanije Spirit Halloween, koja ima najveći broj prodavnica sa kostimima za Noć Veštica u Americi.

Prodavnica kostima za Noć veštica.
Prodavnica kostima za Noć veštica.

Popularni su i superheroji među kojima su Spajdermen, Čudesna žena i Crni panter a na vrata Amerikanaca koji dele slatkiše maskiranim gostima zakucaće i brojna mitska stvorenja, uključujući jednoroge i sirene.

Ne maskiraju se samo deca za Noć veštica. Odrasli takođe vole da obuku kostime, kao što je dinosaurus visok dva i po metra. Kostimi iz 80-ih su večno u modi a ove godine su posebno popularni Madona, Princ u kostimu iz "Purpurne kiše" i Majkl Džekson, sa srebrnom rukavicom.

Pas maskiran u superheroja za proslavu Noći veštica.
Pas maskiran u superheroja za proslavu Noći veštica.

Tradicionalni gusari, lepe princeze i veštice na metli su i dalje popularni kostimi. Nacionalna federacija za maloprodaju navodi da više od 7 miliona odraslih Amerikanaca planira da se maskira za ovogodišnju Noć veštica. Kompanija Spirit Halloween ističe da kultni film iz 1993, Hokus Pokus, i dalje donosi mušterije u njihove radnje koji žele da kupe kostime tri veštice iz filma.

Životinje poput zečeva, miševa i medveda su uvek u trendu a vraćaju se u modu i klovnovi, kako veseli tako i oni strašni.

Na Noć veštica nisu zaboravljeni ni kućni ljubimci. Dvadeset odsto vlasnika ljubimaca obući će svoje mačke i pse u bundeve, zemičke za hot dog, pčele ili superheroje. Prodavnica "Holivudske igračke i kostimi" u Kaliforniji kaže da je jedan od najprodavanijih kostima za pse ove godine kostim pape za pse, nazvan "Sveti pas." Mnogi vlasnici vole da se njihov kostim "slaže" sa onim njihovog ljubimca.

Popularni su i kostimi za parove sa hranom, kao što su jaja i slanina, ili karte sa kraljem i kraljicom.

Nacionalna federacija za maloprodaju procenjuje da će skoro polovina Amerikanaca proslaviti Noć veštica na neki način - bilo idući od vrata do vrata tražeći slatkiše sa decom ili odlaskom na kostimirane žurke. Budući da kupljeni kostimi nisu jeftini, i mogu da koštaju između 20 i više od 100 dolara, mnogi odlučuju da sami naprave svoje kostime. U svakom slučaju, Noć veštica je vesela prilika da jednom u godini postanete neko drugi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG