Linkovi

CG: Još dva člana DF-a optužena za pranje novca


(ARHIVA) Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović
(ARHIVA) Lideri Demokratskog fronta, Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Predrag Bulatović

Još dva člana Demokratskog fronta, privedeni su danas zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koju je, navodno, formirao jedan od lidera te političke grupacije Nebojša Medojević. Specijalno državno tužilaštvo sumnja da su Medojević i jedan državljanin BiH organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, u legalne tokove stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Član Demokratske narodne partije, koja je konstituent DF-a, Nikola Jovanović i Vladislav Bulatović, bratanić funkcionera DF-a Predraga Bulatovića, uhapšeni su zbog sumnje da su članovi kriminalne grupe koju je navodno formirao lider PzP Nebojša Medojević.

Bulatović je saslušan u Specijalnom tužilaštvu nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Zbog činjenice da je ovaj postupak proglašen tajnim, teško je saznati zašto je petnaestak osumnjičenih u posljednjih par dana privođeno u Tužilaštvo i šta im se pojedinačno stavlja na teret.

Funkcioner DF-a Predrag Bulatović izričit je da je njegov bratanić Vladislav, kako tvrdi, bio u pritvoru i šikaniran u medijima samo zato što mu je on stric.

Funkcioner DF-a tvrdi da zna da iza ovog slučaja stoji Milo Đukanović, kako kaže on je na vrhu piramide i njegov izvršilac Milivoje Katnić.

Prethodno, zbog istog krivičnog djela privedena je i funkcionerka Demokratskog fronta, v.d. glavne urednice TV Budva Iva Pavlović, te Luka Radunović, sin funkcionera istog političkog saveza Slavena Radunovića, kao i Petar Drašković iz DF-a.

Nalog za njihovo hapšenje izdala je specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević zbog sumnje da su članovi kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca. Većina privedenih pušteni su da se brane sa slobode.

Osim njih, na listi osumnjičenih su od ranije lider PzP-a Nebojša Medojević, biznismen Momir Nikolić i još osam osumnjičenih da su prali novac.

Kako je potvrđeno iz Specijalnog državnog tužilaštva, u toku istrage prikupljeni su podaci i dokazi iz kojih se sumnja da su Medojević i Nikolić organizovali kriminalnu organizaciju i preko članova te organizacije, među kojima su i aktivisti PZP-a i DF-a, u legalne tokove stavljali više stotina hiljada dolara koje potiču iz kriminalne djelatnosti.

Medojeviću je zbog ovih optužbi ranije skinut poslanički imunitet, ali mu pritvor, po obavezujućem uputstvu vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, nije određen.

XS
SM
MD
LG