Linkovi

Izrael: Napad u Jerusalimu - teroristički čin


Najmanje petnaest osoba je ranjeno u eksploziji autobusa do koje je došlo danas u centru Jerusalima, saopštila je izraelska policija.

Zvaničnik izraelske policije izjavio je da je eksplozija autobusa u Jerusalimu, u kojoj je ranjeno najmanje 15 osoba, bila teroristički napad.

Prvobitno se smatralo da je eksploziju izazvao kvar na vozilu, medjutim zvaničnici sada kažu da je uzrok - eksplozivan naprava. Nema sumnje da je to bio teroristički napad - kaže komesar jerusalimske policije, Joram Halevi.

Vlasti vode nastoje da utvrde identitet napadača kao i koja je vrsta eksploziva upotrebljena.

Najmanje 15 osoba primljeno je u bolnicu sa opekotinama, a jedna je ozbiljno povredjena.

Eksplozija autobusa se dogodila u srcu Jerusalima. Na fotografijama koje su se pojavile na društvenim medijima vidi se zeleni autobus u plamenu, dok iz njega izlazi debeo, crni dim. Drugi autobus koji je bio parkiran pored njega je takodje oštećen u eksploziji.

Eksplozija se dogodila posle niza palestinskih napada nožem na izraelske civile i bezbednosne zvaničnike. Ona je takodje podsetnik na česte samoubilačke napade koji su se dogodili za vreme takozvane "druge intifade", koja je trajala od 2000. do 2005.

XS
SM
MD
LG