Linkovi

Dokić: Novakov uspeh je fenomenalan


Dokić: Novakov uspeh je fenomenalan
Dokić: Novakov uspeh je fenomenalan

Prošle nedelje u Koledž parku u blizini Vašingtona održan je prvi međunarodni turnir za teniserke „Siti Open“ na kojem je jedna od nositeljki bila i nekadašnja jugoslovenska, danas australijska reprezentativka Jelena Dokić. ZA "Glas Amerike" govorila je o pripremama za ovogodišnji US Open, ali i svojim utiscima o uspesima srpskih tenisera.

Uprkos porazu već na startu u duelu sa Kineskinjom Ženg, Dokić nije bila previše neraspoložena.

„Teško je početi prvi turnir na betonu, još se svi malo zagrevamo, uvek je prvi meč čudan, prošlo je 3-4 nedelje otkad sam igrala zadnji meč, tako da …. Naravno, želela sam pobedu, ali mislim da nije prevelika tragedija izgubiti meč, pogotovo jer ima još puno turnira do US Opena, i dosta je dugačka ova američka sezona, a i do kraja godine. Sve je na betonu, ja mislim da je to moja najbolja podloga, treba nastaviti igrati i trenirati i videćemo … da li će sledeće nedelje biti bolje, ako ne tad onda sledeći turnir, a ima ih dosta, što je pozitivna stvar, tako da ima dosta vremena da uđem u formu do US Opena“.

Kako kaže, najvažnije joj je da do Njujorka odigra što više mečeva.

„Nijedan trening ne može zameniti meč, to je dosta drugačije, mislim da se to desilo i ovde … Imala sam jako puno šansi, a nisam ih mogla iskoristiti, mislim da što više mečeva budem igrala to bolje, i jedva čekam da igram i narednih nedelja. Dosta je teško samo trenirati, jer kad imaš gejm poen ili brejk poen nije nikad isto kao kad igraš meč, tako da ... probaću da izvučem pouke iz današnjeg poraza i ići dalje“.

Na pitanje da prokomentariše situaciju u srpskom tenisu i velike uspehe momaka i devojaka koji su je nasledili, predstavljajući do pre nekoliko godina Jugoslaviju, a sada Srbiju, Dokić kaže da joj je drago što je tenis izbio u prvi plan.

„Očito, to što je Novak uradio je fenomenalno, naravno. Ima jako mnogo igrača i muških i ženskih iz Srbije, mislim da je srpski tenis u velikom usponu, imaju super i Dejvis kup i Fed kup tim, definitivno… Pre 10 godina, ili 15 godina, nije bilo manje-više nikoga, sad ima deset igrača muških i ženskih u prvih 100 ili 50, tako da je to veliki pomak“.


XS
SM
MD
LG