Linkovi

Javni poziv USAID-a lokalnim samoupravljama za odgovornu vlast


Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) objavila je u petak javni poziv lokalnim samoupravama da se prijave za učešće u programu koji promoviše odgovornu vlast i borbu protiv korupcije.

Ove godine Projekat za odgovornu vlast pružiće tehničku podršku drugoj grupi od pet do sedam odabranih gradova i opština u cilju poboljšanja transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih vlasti, borbi protiv korupcije i podsticanja građana da uzmu veće učešće u procesu donošenja odluka.

"Sarađivaćemo sa svakom lokalnom samoupravom na definisanju konkretnih oblasti u kojima svakoj od njih možemo da pružimo podršku. Želimo da pomognemo gradovima i opštinama da kreiraju uspešne strategije i modele koji promovišu transparentnost, ali istovremeno obezbeđuju pružanje usluga koje građani u lokalnim zajednicama očekuju i zaslužuju", rekla je Džeklin Vilijems-Bridžers, direktorka USAID-ovog Projekta za odgovornu vlast, prenose mediji.

"Sva znanja koja smo stekli tokom projekta nesebično delimo sa drugim gradovima i opštinama kako bismo širom Srbije promovisali reforme koje se odnose na dobro upravljanje", nastavila je ona. "Naši novi partneri će moći da koriste iskustva grupe lokalnih samouprava koja od prošle godine učestvuje u projektu", rekla je ona naglasivši da će nova grupa lokalnih samouprava postati uzor ostalimgradovima i opštinama u zemlji.

Očekujemo i verujemo da će tokom našeg zajedničkog rada, nova grupa lokalnih samouprava postati uzor ostalim gradovima i opštinama u zemlji”,

Od prošle godine u projektu učestvuju Vranje, Sombor, Šabac, Vrnjačku Banju, Rašku, Sjenicu i Dimitrovgrad.

Poziv je otvoren do 30. avgusta, a sve zainteresovane jedinice lokalne samouprave u Republici Srbiji, uključujući i gradske opštine mogu se prijaviti za učešće u ovom projektu popunjavanjem Izjave o zainteresovanosti i poslati je na e-mail adresu gai-belgrade@checchiconsulting.com.

XS
SM
MD
LG