Linkovi

Telefon-robot u prodavnicama 2016.


Logo kompanije Šarp
Logo kompanije Šarp

Korporacija Šarp predstavila je RoBoHoN – pametni telefon-robot kojeg što više koristite, on postaje sve pametniji.

Japanska korporacija Šarp ima novi proizvod koji bi mogao u potpunosti da promeni budućnost pametnih telefona tako što će od njih praviti mobilne robote.

Taman kad smo pomislili da smo videli sve sposobnosti pametnih telefona, korporacija Šarp predstavila je RoBoHoN – pametni telefon-robot kojeg što više koristite, on postaje sve pametniji. RoBoHoN je programiran tako da uči kroz interakciju, što znači da svaki put kada ga upotrebite on čuva podatke u svom “cloud” sistemu.

Takođe, ovaj robot uz pomoć programa za raspoznavanje lica može da vam sugeriše da se nasmejete za fotografije, dok je u isto vreme vaša sekretarica, stereo i projektor. Čak može da vam pozove taksi.

Kunijuki Marujama iz korporacije Šarp, kaže da su dizajneri hteli da naprave telefon koji će intimno biti povezan sa svojim korisnikom.

“Zato što će robot učiti o korisniku kroz svakodnevni život koji dele, mislim da će on ljudima ponuditi mnogo srećniji život”.

Što se tiče konkretnog telefona, RoBoHoN na poleđini ima ekran na dodir veličine 2 inča, za telefoniranje, slanje poruka ili pretragu interneta. On neće baš moći da stane u džep, tako da će korisnici, ukoliko žele da ga ponesu sa sobom, morati da ga nose ili oko vrata ili u torbi. To nije predstavljalo problem za posetioce sajma u Tokiju, koji su došli da bolje upoznaju RoBoHoN-a.

Može svašta da radi, kao npr. da odgovori na vaš govor. Može da se koristi na mnoštvo načina. Ovo je nova ideja koju nikada pre nismo videli”.

Prvo sam ga videla na tviteru, a onda sam došla da ga stvarno vidim. Manji je nego što sam mislila, ali je presladak”.

Telefon-robot se u japanskim prodavnicama očekuje 2016. godine.

XS
SM
MD
LG