Linkovi

Preminula još jedna osoba, 94 novoobolela u Srbiji


Arhiva - Uzorci koji se testiraju na prisustvo koronavirusa (AP Photo/Anjum Naveed)

U poslednja 24 časa u Srbiji je preminula još jedna osoba od posledica koronavirusa, čime je ukupan broj žrtava od početka epidemije porastao na 260.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na koronavirus je testirano 4.211 osoba, a virus je potvrđen kod njih 94, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Ukupan broj zaraženih do danas je 12,803, procenat smrtnosti je 2,03 odsto, dok se na respiratorima nalazi 18 ljudi, kaže se na sajtu Ministarstva Covid19.rs.

Janković: Epidemija nije završna, moguće pogoršanje stanja

Imunolog Srđa Janković izjavio je da je ponovno uvođenje policijskog časa malo verovatno, ali da nisu isključene selektivne mere i određene vrste obaveza, koje bi bile sprovođene i zakonski.

Komentarišući broj novoobolelih u Srbiji, Janković je za RTS istakao da je sasvim jasno da epidemija nije završena.

"Broj novozaraženih osoba se održava na prilično stabilnom nivou već nekoliko dana, što govori o potencijalu za dalje širanje virusa, koje treba da sprečimo da bismo epidemiju priveli kraju", kazao je Janković.

Kaže da se epidemija nije otela kontroli, ali postoji potencijal da dođe do pogoršanja.

Upitan da li je moguće ponovno uvođenje policijskog časa, Janković napominje da je to u ovom trenutku ekstremno malo verovatno, čak i isključeno, ali da selektivne mere i određene vrste obaveza koje bi bile sprovođene i zakonski – nisu isključene.​

"Ništa zvanično ne mogu reći o eventualnim merama jer još ništa nije razmatrano, ali ako situacija nastavi da se pogoršava, sigurno je da je preporuke koje su sada na snazi moguće pojačati kao obavezu", rekao je Janković.

XS
SM
MD
LG