Linkovi

Arijel Šaron u kritičnom stanju


Arijel Šaron, bivši izraelski premijer (arhivski snimak 10. oktobra 2005.)
Arijel Šaron, bivši izraelski premijer (arhivski snimak 10. oktobra 2005.)

Bivšem izraelskom premijeru, koji je u komi od 2006. godine, kada je pretrpeo moždani udar, počeli su da otkazuju neki od vitalnih ograna, saopštili su lekari.

Bivši izraelski premijer Arijel Šaron nalazi se u kritičnom stanju, saopštio je načelnik bolnice Tel Hašomer, Zev Rotstin. On je naveo da je Šaronov život ugrožen jer mu opada funkcija nekoliko vitalnih organa.

“Gospodin Arijel Šaron, koji je u našoj bolnici hospitalizovan proteklih sedam godina, pokazuje znake pogoršanja, a neki organi, uključujući i bubrege, počinju da otkazuju. Smatramo da je situacija kritična i da mu je život u opasnosti”, saopštio je Rotstin.

85-godišnji političar je u komi od moždanog udara koji je pretrpeo 2006.

Arijel Šaron smatra se jednom od najpopularnijih ali i najkontroverznijih ličnosti izraelske politike. Sredinom 2005. je sproveo unilateralno povlačenje izraelskih vojnika i naseljenika iz Pojasa Gaze, čime je okončao 38-godišnju vojnu kontrolu Izraela nad tom teritorijom. Bio je to šokantan preobražaj čoveka koji je prethodno predvodio izgradnju izraelskih naselja na osvojenim teritorijama.
XS
SM
MD
LG