Linkovi

Sajam marihuane u Vašingtonu


Sajam marihuane je neočekivana pojava u američkoj prijestonici jer je posjedovanje tog narkotika i dalje zabranjeno federalnim zakonom.

U američkoj prijestonici Vašingtonu održava se veliki broj sajmova - automobila, kućnih aparata, vjenčanica... Nedavno je održan i prvi sajam marihuane, samo par dana nakon što je legalizovana mala količina tog narkotika za ličnu upotrebu. Prodavci su, uz organizaciju Akademije ComfyTree Cannabis, izlagali pribor za korišćenje i uzgajanje marihuane i čak davali poslovne savjete za, kako se nadaju pristalice legalizacije, industriju koju očekuje ubrzan razvoj.

Sajam marihuane je neočekivana pojava u američkoj prijestonici jer je posjedovanje tog narkotika i dalje zabranjeno federalnim zakonom. S obzirom na to da je prodaja marihuane i dalje nelegalna, niste je mogli naći na samom sajmu - barem ne na otvorenom - ali su bili prisutni mali, novi biznisi koji su nudili proizvode za uzgajanje ili korišćenje kanabisa.

“Volim marihuanu, zbog čega sam došao - da vidim šta se nudi”, kaže posetilac, Kit Keri.

Mnogi posjetioci, različitih starosnih dobi, došli su ovdje iz radoznalosti.

“Interesovalo me šta donosi ovaj novi zakon, koje stvari možemo da počnemo da razmatramo kako bi iskoristili ovu novu slobodu”, navodi posetilac Dejvid Džekson.

Stvari poput sistema za osvjetljenje ili sadiljke... Erik de Fejo, jedan od osnivača kompanije “Roots Planter” kaže da je njegova sadiljka napravljena za povrtnjake u zatvorenom prostoru.

“Nije bilo interesovanja za ovaj proizvod dok nije rečeno da može da se koristi za kanabis”.

Rozina Memolo kaže da je možda pronašla sistem koji joj odgovara.

“Planiram da zasadim salatu, paradajz, krastavce, ukoliko ih insekti ne unište, i marihuanu”.

U Vašingtonu je sada legalno uzgajati do šest biljaka konoplje kod kuće. Dejvid Degraf, vlasnik Škole za uzgajanje kanabisa u Koloradu, kaže da bilo ko može da nauči da to radi, pohađajući časove na internetu.

“Kako da pravilno uredite prostor za uzgajanje, navodnjavate i đubrite i rješavate eventualne probleme”.

Korisnici koji žele da saznaju više o velikom broju vrsta marihuane mogu da koriste besplatne aplikacije internet servisa “Leafly”. Jedan od osnivača Saj Skot kaže da je napopularnija vrsta “Plavi san”.

“Veoma je dostupna i ne uspavljuje vas poput mnogih drugih, zbog čega je ljudi vole”.

Međutim, kako možete da saznate da li je vaša marihuana bezbjedna za korišćenje? U tome može da vam pomogne Teron Grej, čiji pokretni aparat, uz nadoknadu, provjerava jačinu kanabisa, te da li sadrži pesticide ili gljivice.

“Donijeću svoj aparat u bilo koji stan ili gdje god želite da bih provjerio vaš kanabis”.

Kompanija Krisa Rajta “Scentless”, sa sjedištem u Merilendu, otkrila je novo tržište za prečišćavanje vazduha.

“Dizajnirali smo filtere za zatvorene bašte i šatore, koji će u potpunosti ukloniti mirise, kako biste mogli diskretno da uzgajate marihuanu”.

Na sajmu se moglo naći i puno pribora za uporebu ovog narkotika.

“Sviđaju mi se ove nove olovke koje imaju. Možete da ih nosite sa sobom”, kaže posetilac sajma, Saskija Everts.

Nakon što je vidjela sve proizvode, Kejti Aj je počela da razmišlja o novoj karijeri.

“Ima puno interesantnih biznisa, šansi za reklamiranje, proizvoda za budućnost”.

Kejti je samo jedna od mnogih koji vjeruju da mogu da zarade puno novca od legalne marihuane.

XS
SM
MD
LG