Linkovi

Izbori u Nemačkoj neće uticati na odnose sa Srbijom


ARHIVA-Nemačka kancelarka Angela Merkel i tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić

U organizaciji fondacija Hajnrih Bel i Konrad Adenauer, kao i Fakulteta političkih nauka, danas je u Domu Narodne skupštine održana konferencija posvećena predstojećim parlamentarnim izborima u Nemačkoj. Ko god da pobedi politika prema Srbiji se neće menjati, poručio je ambasador Nemačke Aksel Ditman.

Nemačka neće menjati svoju politiku prema Srbiji, ko god da pobedi na saveznim izborima 24. septembra, izjavio je danas ambasador te zemlje Aksel Ditman i poručio da će nova nemačka vlada nastaviti čvrstu proevropsku politiku i podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Na konferenciji u Domu Narodne skupštine u Beogradu posvećenoj parlamentarnim izborima u Nemačkoj, on je ocenio da Nemačka i Srbija blisko sarađuju i da dele zajednički cilj - članstvo Srbije u Evropskoj uniji.

"Rezultat izbora je neizvestan, ali želim da prognoziram da kakvu god koaliciju budemo imali, bilo kancelara ili kancelarku, Nemačka neće menjati ni čvrst proevropski pravac, niti podršku Srbiji na putu ka Evropskoj uniji", rekao je Ditman.

Nemački ambasador je podvukao da Nemačka tesno sarađuje sa Srbijom i na ekonomskom planu i da 350 nemačkih firmi u Srbiji zapošljava 35.000 ljudi, dok je potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić je istakao da su nemačke firme uložile u Srbiju četiri milijarde evra.

Rezultat izbora je od značaja za ekonomske i političke odnose Srbije i Nemačke, ocenio je Arsić.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG