Linkovi

Dačić: Briselski sporazum jedino rešenje


Premijer Srbije, Ivica Dačić u Gračanici, 14. januar 2014.
Premijer Srbije, Ivica Dačić u Gračanici, 14. januar 2014.

Premijer Srbije Ivica Dačić u poseti Gračanici građanima poručio da je primena Briselskog sporazuma odbrana srpskih interesa i ujedno jedino rešenje jer je ratova i konfrontacija bilo dovoljno.

Premijer Ivica Dačić izjavio je u Gračanici da u ovim uslovima ne postoji bolji način od odredbi Briselskog sporazuma za odbranu srpskih nacionalnih interesa i istakao da je potrebno što pre formirati Zajednicu srpskih opština. Dačić je u Gračanici prisustvovao predpremijeri filma “Montevideo vidimo se”.

Premijer Srbije Ivica Dačić u Gračanicu je stigao sa rediteljem filma "Montevideo, vidimo se!", Dragom Bjelogrlićem i glumačkom ekipom.

Nakon razgovora sa građanima u Domu kulture premijer Srbije i glumci obišli su manastir.

Obraćajući se novinarima Dačić je rekao da je potrebno što pre konstituisati Zajednicu srpskih opština na Kosovu i istakao da ponovljeni izbori za gradonačelnika severne Mitrovice neće usporiti taj proces.

“Sam gradonačelnik nema važnu ulogu u tome, već je potrebno da skupštine opština donesu odluku o konstituisanju Zajednice srpskih opština. Sada je potrebno što pre završiti statut te Zajednice i formirati je”, kazao je Dačić.

Premijer Srbije je najavio da će dijalog Beograda i Prištine biti nastavljen u Briselu 27. januara, a razgovaraće se, kako je rekao, o onim temama o kojima su već započeti razgovori.

Odgovarajući na pitanja novinara premijer Srbije je kazao da je implementacija Briselskog sporazuma veoma važna jer u ovom trenutku ne vidi drugo rešenje i da misli da je ratova i konfrontacija bilo dosta na ovim prostorima.
XS
SM
MD
LG