Linkovi

Italija: Napadač na imigrante simpatizer desnice


Crni Alfa Romeo osumnjičenog napadača

Naoružani napadač, koji je u Italiji juče pucao u šestoro afričkih imigranatra u dvočasovnoj nasumičnoj pucnjavi iz automobila u jednom malom gradu u centralnoj Italiji, bio je simpatizer ekstremne desničarske ideologije, saopštilo je italijansko ministarstvo unutrašnjih poslova.

U razgovoru sa novinarima u gradiću Maserata, ministar unutrašnjih poslova, Marko Miniti, rekao je da je naoružani napadač bio motivisan "rasnom mržnjom." Osumnjičeni, kojeg su vlasti identifikovale kao 28 godišnjeg Luku Trainija, nije imao krivični dosije. On je oko vrata nosio italijansku zastavu kada je uhapšen nekoliko sati kasnije u istom mestu.

Vlasti navode da su šetoro ranjenih, pet muškaraca i jedna žena izgleda bili nasumične mete u različitim delovima grada koji ima 43.000 stanovnika. Lekari navode da je kasno sinoć jedan od ranjenih pušten iz bolnice, dok su drugi ili operisani ili ih čeka operacija. Jedna od žrtava je u intenzivnoj nezi.

Novinska agencija ANSA navela je izjave Trainijevih prijatelja da je on ranije imao veze sa italijanskim ekstremističkim strankama poput neo-fašističkih Forca Nuova i Kaza Pound.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG