Linkovi

Istraživanje: SNS podržava više od 50 odsto, iznad cenzusa još četiri stranke


Arhiva - predsednik SNS-a i Srbije, Aleksandar Vučić

Prema najnovijim rezultatima istraživanja agencije Ninamedia, ukoliko bi parlamentrani izbori bili održani ove nedelje za SNS bi glasalo 52,1 odsto građana, dok bi iznad cenzusa bile četiri političke stranke.

Na drugom mestu po tom istraživanju je SPS sa osam odsto, treći je Pokret Slobodni građani Srbije sa 7,2 odsto, a slede ih Srpska radikalna stranka sa 5,1 odsto i Pokret Dveri sa pet odsto, dok ostale stranke ne bi prešle cenzus.

Istraživanje o stavovima građana o političkoj opredljenosti sprovedeno je na teritoriji cele Srbije, od 17. jula do 28. jula na reprezentativnom uzorku od 1061 ispitanika.

Kada bi se sledeće nedelje održavali parlamentarni izbori, 44,7 odsto građana bi sigurno, a 16,7 odsto verovatno izašli na njih.

Onih koji verovatno ne bi izašli na izbore je 9,2 odsto, a 15,7 odsto sigurno ne bi izašli na izbore, dok je neodlučno 13,6 odsto građana.

Na pitanje koji bi bio njihov drugi izbor stranke kojoj bi dali svoj glas, čak 44,9 odsto građana odgovorilo je da nema drugi izbor.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG