Linkovi

Istraga ubistva novinarke i kamermana


Dok policija u Virdžiniji sprovodi istragu surovog ubistva dvoje televizijskih novinara koje se dogodilo u toku njihovog uključenja uživo u program lokalne stanice, rodjaci, prijatelji i gradjani odaju počast žrtvama.

Osumnjičeni za pucnjavu, Vester Flenagen, bivši zaposleni televizije WDBJ, navodno je otvorio vatru na reporterku Alison Parker i fotografa Adama Vorda dok su intervjuisali direktorku lokalne privredne komore nedaleko od Roanouka.

Alisonin dečko, voditelj na istoj TV stanici, objavio je fotografije iz perioda njihove veze koja je sada tragično okončana.

"Izlazite na teren, šaljete izveštaje uživo iz područja koja su vam možda nepoznata, u doba dana kada nema mnogo ljudi napolju. Ali niko nikada ne pomisli da bi ovako nešto moglo da se dogodi, a dogodilo se. Pri tome je bila u bezbednom kraju”, ispričao je Kris Herst, voditelj stanice WDBJ i dečko Alison Parker.

Porodica osumnjičenog napadača, za koga policija navodi da je oduzeo sebi život, izrazila je saučešće porodicama žrtava. Njihovo saopštenje je prenela prijateljica porodice, Ember Braun.

Uz duboko žaljenje i tugu, izražavamo najdublje saučešće porodicama Alison Parker i Adama Vorda. Takodje se molimo za oporavak Viki Gardner. U mislima i molitvama smo uz porodice žrtava kao i porodicu televizijske stanice WDBJ".

Porodica je odbila da komentariše manifest koji je napadač poslao mreži ABC News, u kojem se opisuje kao “ljudsko bure baruta” na ivici da eksplodira. Nekoliko postova na društvenim medijima, koji su se odnosili direktno na žrtve, povučeno je sa interneta. U medjuvremenu, povredjena žena koja je intervjuisana u vreme napada oporavlja se u lokalnoj bolnici.

XS
SM
MD
LG