Linkovi

Mašaripov priznao da je izvršio napad u Istanbulu


Abdulkad Mašaripov
Abdulkad Mašaripov

Turski premijer Binali Jildirim je potvrdio da su vlasti uhapsile napadača koji je usmrtio 39 ljudi tokom novogodišnjeg napada u jednom noćom klubu u Istanbulu, dok je guverner Istanbula Vasip Sahin u utorak reporterima rekao da je Abdulkad Mašaripov priznao da je izvršio napad.

“Odvratni terorista koji je napao noćni klub tokom novogodišnje noći i usmrtio brojne ljude uhvaćen je u Istanbulu tokom jučerašnje policijske operacije. On je sada pod istragom”. naveo je turski premijer.

Turski mediji su ranije identifikovali Abdulkada Mašaripova kao ubicu, rekavši da je on uhapšen u ponedeljek u istanbulskom kvartu Esnjurt.

Guverner Istanbula Vasip Sahin je rekao da se otisci prstiju Mašaripova slažu sa otiscima napadača i da je on bio državljanin Uzbekistana na obuci u Avganistanu i da je, kako se veruje, ušao u Tursku januara 2016.

Sahin je takodje rekao “da je jasno” da je napad počinjen u ime Islamske države. Ekstremisti su preuzeli odgovornost vezujući taj napad za turske vojne operacije protiv njihovih snaga u Siriji.

Više od 40 stranaca je pritvoreno u vezi sa tim napadom tokom portage za Mašaripovom. Potpredsednik vlade Turske, Numan Kurtulmus je u utorak čestitao policiji putem Tvitera.

XS
SM
MD
LG