Linkovi

U izraelskim napadima stradali žena i dete lidera Hamasa


Palestinski dečak kraj tela supruge i deteta lidera Hamasa Mohameda Deifa tokom sahrane
Palestinski dečak kraj tela supruge i deteta lidera Hamasa Mohameda Deifa tokom sahrane

Izrael i Palestinci u Pojasu Gaze sproveli su danas desetine medjusobnih napada i u jednom izraelskom napadu u Gazi ubijeni su žena i dete lidera Hamasa Mohameda Deifa.

Izrael je saopštio da je pogodio visse od 90 meta u toj palestinskoj enklavi duž Mediterana. U jednom napadu pogodjena je kuća vojnog komandanata Hamasa, Deifa. Hamas je saopštio da je on još uvek živ, ali da su u napadu stradali njegova 27 godišnja žena i sedmomesečna beba.

Nekoliko hiljada ožalošćenih je prisustvovalo njihovoj sahrani i uzvikivalo zahteve za odmazdu. Njihova tela zavijena u zelene zastave Hamasa, odneta su iz džamije do groblja u izbegličkom logoru Džabalija.

Ministar unutrašnjih poslova Izraela, Gideon Saar, nazvao je neuhvatljivog Deifa „vrhunskim ubicom“ i rekao da će Izrael ciljati na njega sve dok ne dobije šansu da ga ubije.

Izrael je saopštio da je Hamas ispalio 130 raketa preko granice od raspada jučerašnjeg primirja i nastakva sukoba. 94 projektila su pogodila južni i centralni Izrael dok je raketni odbrambeni sistem Gvozdena kupola odbacio još 24. Nijedan od ovih raketnih napada nije uzrokovao povrede.

Palestinski lekari su ivestili da je bar 18 ljudi ubijeno u Gazi tokom novih izraelskih napada. Time se ukupan broj žrtava popeo na 2.036 od kako je konflikt počeo 8 jula. Izrael saospštava da su sa njihove strane ubijena 64 vojnika i troje civila.

XS
SM
MD
LG