Linkovi

Zaoštravanje sukoba na Bliskom istoku


Ruševine blizu Hamasovog kampa u Gazi, nakon izraelskog vazdušnog napada
Ruševine blizu Hamasovog kampa u Gazi, nakon izraelskog vazdušnog napada

Izraelski avioni bombardovali su danas mete u Gazi, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na južni dio Izraela

Izraelska vojska raspoređuje pojačanja na granici sa Gazom, zbog povećanog broja raketnih napada sa palestinske teritorije.

Izraelski avioni bombardovali su danas mete u Gazi, dok su ekstremisti nastavili da ispaljuju rakete na južni dio Izraela. Sukobi su zaoštreni u svetlu porasta tenzija zbog ubistva palestinskog tinejdžera u istočnom Jerusalimu.

Izraelska vojska saopštila je da je napadnuto 15 “Hamasovih terorističkih lokacija” u Pojasu Gaze. Palestinski zvaničnici naveli su da je u napadima povređeno 10 civila.

Izraelske vlasti navode da su vazdušni udari izvedeni nakon što je na Izrael od srede ispaljeno više od 20 raketa. Većina projektila je presretnuta, dok su najmanje dva pogodila kuće u pograničnom gradu Sderot. Povređenih nije bilo.

U međuvremenu je nastavljena istraga ubistva otetog sedamnaestogodišnjaka Mohameda Abu Kudaira, čije telo je pronađeno juče u jednoj šumi u Jerusalimu. Palestinski zvaničnici optužuju jevrejske naseljenike za napad, tvrdeći da je reč o osveti za otmicu i ubistvo tri izraelska tinejdžera.

XS
SM
MD
LG