Linkovi

Najmanje 73 žrtve napada u Iraku


Mesto napada automobilom prepunim eksploziva u Bagdadu, 15. januara 2014.
Mesto napada automobilom prepunim eksploziva u Bagdadu, 15. januara 2014.

Irački premijer Nuri al Maliki je u televizijskoj poruci istakao da će borba protiv terorizma i Al Kaide biti nastavljena, kako se ne bi širilo nasilje.

U seriji napada u Iraku najmanje 73 ljudi je poginulo - dok su vladine snage u sukobima sa borcima povezanim sa al Kaidom - izgubile dodatnu teritoriju u zapadnoj pokrajini Anbar.

Irački premijer Nuri al Maliki je u televizijskoj poruci istakao da će borba protiv terorizma i Al Kaide biti nastavljena, kako se ne bi širilo nasilje. Maliki je takođe pozvao međunarodnu zajednicu da nastavi da pruža pomoć bezbednosti Iraka i suprotstavi se silama koje podržavaju terorizam.

Najsmrtonosniji samoubilački napad se dogodio na sahrani pripadnika sunitske milicije u Bahrizu oko 60 kilometara severno od Bagdada - ubijeno je najmanje 18 ljudi. Pripadnike milicije, lojalisti al Kaide smatraju izdajnicima.

Pored toga, najmanje osam bombi je eksplodiralo u pretežno šiitskim naseljima u Bagdadu.

Zamenik iračkog premijera Saleh Muhamed al Mutlak je u izjavi za Glas Amerike rekao da bi vlada koja zastupa sve Iračane mogla da stabilizuje stanje u zemlji.
XS
SM
MD
LG