Linkovi

Samoubilački napadi ID-e u Iraku


Mesto samoubilačkog napada posle fudbalske utakmice u Iraku, 26. mart 2016.
Mesto samoubilačkog napada posle fudbalske utakmice u Iraku, 26. mart 2016.

Grupa bombaša samoubica Islamske države napala je glavnu vojnu bazu u iračkoj provinciji Anbar i tom prilikom ubijena su tri iračka vojnika, saopštili su zvaničnici.

Komandant iračke vojske, general Ali Ibrahim Daboun izjavio je da su se četvorica bombaša samoubica infiltrirala u vojnu bazu Al Asad u subotu ujutro. On je rekao da su napadači bili razlitičh nacionalnosti i da su ih usmrtile iračke bezbednosne snage. Daboun nije izneo podatke o gubicima vojnih snaga.

Vazduhoplovna baza Al Asad, udaljena oko 180 kilometara severozapadno od Bagdada, jedna je od najvećih vojnih baza u Iraku, u kojoj su smeštene stotine stranih vojnih savetnika.

U sinoćnjem samoubilačkom bombaškom napadu poginulo je 30 osoba, dok je više od 80 ranjeno. Vlasti su navele da je bombaš samoubica aktivirao eksploziv na stadionu, 40 kilometara južno od glavnog grada Bagdada.

Francuska novinska agencija objavila je da se ekslozija dogodila u trenutku kada su zvaničnici predavali trofeje igračima posle lokalnog turnira u fudbalu.

Ekstremistička Islamska Država preuzela je odgovornost za napad.

XS
SM
MD
LG