Linkovi

Insajder: Glumica Danijela Štajnfeld otkrila da je silovao glumac i političar Branislav Lečić


Glumica Danijela Štajnfeld, fotografija preuzeta sa Tviter profila

Mediji u Srbiji preneli su da je srpska glumica Danijela Štajnfeld, koja već godinama živi i radi u SAD, tužilaštvu u Beogradu u petak izjavila da je 2012. godine silovao glumac i predsednik organizacije Demokrate Srbije Branislav Lečić.

Portal Insajder.net objavio je ekskluzivni audio snimak za koji piše da je Štajnfeld predala tužilaštvu, a u kome se čuje njen razgovor sa Lečićem o tom događaju snimljen četiri godine kasnije.

Ona je u intervjuu za Insajder rekla da je Lečića pozvala u sklopu procesa izlečenja od traume koju je preživela i da je taj razgovor snimala.

Na snimku se, piše Insajder, raspoznaje glas Branislava Lečića, a on silovanje za koje ga optužuje glumica u tom razgovoru nije negirao.

Pošto su i drugi mediji preneli saznanja da je Danijela Štajnfeld kao čoveka koji je silovao označila Lečića, on je dostavio pisanu izjavu u kojoj je negirao optužbe i ocenio ih kao "najgnusniju laž koja ga diskredituje".

"Apsolutno poštujem zakon i pravne institucije ove države i spreman sam da u bilo kom trenutku odgovaram u Tužilaštvu na ovakvu optužbu", preneo je Fonet Lečićevu izjavu.

Na Tviteru je glumac objavio natpis: "Ljudi, samo polako!".

Glumica Danijela Štajnfeld je ranije u javnosti govorila da je, kada je imala 21 godinu, silovao "moćnik" iz filmske industrije u Srbiji, ali nije otkrila o kome je reč.

Svoje iskustvo prenela je u svom dokumentarnom filmu "Zaceli me", gde je objavljen i snimak koji je predat tužilaštvu, ali je glas bio premodulisan, pa se nije prepoznalo o kome je reč, piše Insajder.

Ubrzo nakon tog događaja napustila je Srbiju i otišla u SAD gde i danas živi.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG